İnput lag nasıl oluşur?

gokay.rogue

Zeptopat
Daha fazla  
Selamlar, kendime oyun oynamak için yeni monitor almayi düşünüyorum fakat input lag neye göre oluşur neye göre oluşmaz ve input lag hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Beni aydinlatabilecek var mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, kendime oyun oynamak için yeni monitor almayi düşünüyorum fakat input lag neye göre oluşur neye göre oluşmaz ve input lag hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Beni aydinlatabilecek var mi?
Input lag, bir cihazın (örneğin, klavye, fare veya gamepad gibi giriş cihazlarından gelen komutların) ekranda görüntülenene kadar geçen süreyi ifade eder. Yani, bir tuşa bastığınızda veya fareyi hareket ettirdiğinizde, bu hareketin ekranda ne kadar gecikmeli olarak göründüğünü ölçen bir terimdir. Özellikle oyun gibi hızlı tepki verme gerektiren uygulamalarda, yüksek input lag önemli bir sorun olabilir, çünkü bu, oyun deneyimini olumsuz etkileyebilir.
input lag, genellikle ekranın yenileme hızı, görüntü gecikmesi, sistem performansı, kullanılan teknoloji (V-Sync, G-Sync/Freesync) ve giriş cihazlarının türüyle ilişkilidir. Yüksek yenileme hızına sahip ve düşük tepki süreli bir ekran, kablolu giriş cihazları ve oyun esnasında bilgisayarınızın yeterli performans göstermesi, input lag'ı en aza indirir.

Eğer oyun oynamak için monitör arıyorsanız, 144 Hz veya 240 Hz yenileme hızına sahip, düşük tepki süresi olan ve G-Sync veya FreeSync desteği sunan bir monitör, en iyi oyun deneyimi için önemli özellikler olacaktır.

ınput lag, bir cihazın (örneğin, klavye, fare veya gamepad gibi giriş cihazlarından gelen komutların) ekranda görüntülenene kadar geçen süreyi ifade eder. Yani, bir tuşa bastığınızda veya fareyi hareket ettirdiğinizde, bu hareketin ekranda ne kadar gecikmeli olarak göründüğünü ölçen bir terimdir. Özellikle oyun gibi hızlı tepki verme gerektiren uygulamalarda, yüksek input lag önemli bir sorun olabilir, çünkü bu, oyun deneyimini olumsuz etkileyebilir.
input lag, genellikle ekranın yenileme hızı, görüntü gecikmesi, sistem performansı, kullanılan teknoloji (V-Sync, G-Sync/Freesync) ve giriş cihazlarının türüyle ilişkilidir. Yüksek yenileme hızına sahip ve düşük tepki süreli bir ekran, kablolu giriş cihazları ve oyun esnasında bilgisayarınızın yeterli performans göstermesi, input Lag'ı en aza indirir.

Eğer oyun oynamak için monitör arıyorsanız, 144 Hz veya 240 Hz yenileme hızına sahip, düşük tepki süresi olan ve G-Sync veya FreeSync desteği sunan bir monitör, en iyi oyun deneyimi için önemli özellikler olacaktır.

Hocam sistemimden yüksek bir monitör alırsam input lag yapar mı?

Hocam sistemimden yüksek bir monitör alırsam input lag yapar mı?
Hayır, yüksek çözünürlüklü ve yüksek yenileme hızına sahip bir monitör almanız doğrudan input lag yapmaz, ancak sisteminizin bu özellikleri destekleyip desteklemediğine dikkat etmelisiniz. Grafik kartınız ve bağlantı türünüz yeterliyse, input lag oluşmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı