İnput lag ve monitör Ms'i ayni şey midir?

NightMare_TR

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Başlıkta da belirttiğim soruyu cevaplarsanız çok sevinirim. Ben laptop almayı düşünüyorum ve alacağım laptopun ms değeri 30 ms. Bu oynanışı nasıl etkiler? Yani fareyi çevirdiğim zaman bu ekrana geç mi yansır?

Son düzenleyen: Moderatör:
30ms yüksek geldi bana.
İnput lag fareyi hareket ettikden sonra ekranda ne kadar sonra hareket ettireceği ama.
30ms gecikme oynanışta nasıl etkiler bilemiyorum günümüzde monötirler 3msyi geçmediğinden bana bayağı kötü geldi.

Arkadaşlar merhaba.
Başlıkta da belirttiğim soruyu cevaplarsanız çok sevinirim. Ben laptop almayı düşünüyorum ve alacağım laptopun ms değeri 30 ms. Bu oynanışı nasıl etkiler? Yani fareyi çevirdiğim zaman bu ekrana geç mi yansır?

Input lag cihaz giriş gecikmesidir monitörle bir alakası yoktur genel olarak donanımsal bir sorununuz varsa ortaya çıkar 1000 de 1 çıkan bir sorundur genellikle tabii bu değişir. Kısaca monitör gecikmesi ile alakası bile yok sayılır 30ms de bir laptop paneline göre çok yavaş bir iş bilgisayarı falan mı alıyorsun? Benim 2019 da aldığım 1050 Ti gücü bile olmayan RX 560'lı Acer Nitro 5 bile 11ms falan dı sanırım ve kaynağı nereden buldunuz? Ve input lag gibi bir sorununuz olsaydı bu oynanışı aşırı derecede etkilerdi monitör gecikmesi haricinde.

Input lag cihaz giriş gecikmesidir monitörle bir alakası yoktur genel olarak donanımsal bir sorununuz varsa ortaya çıkar 1000 de 1 çıkan bir sorundur genellikle tabii bu değişir. Kısaca monitör gecikmesi ile alakası bile yok sayılır 30ms de bir laptop paneline göre çok yavaş bir iş bilgisayarı falan mı alıyorsun? Benim 2019 da aldığım 1050 Ti gücü bile olmayan RX 560'lı Acer Nitro 5 bile 11ms falan dı sanırım ve kaynağı nereden buldunuz? Ve input lag gibi bir sorununuz olsaydı bu oynanışı aşırı derecede etkilerdi monitör gecikmesi haricinde.

Monster Tulpar T7 v20.6 modelini alacağım ve monitör Ms'i 30 olarak görünüyor fakat bazı incelemelerde bulunanlar ise bunun tamamen yanlış olduğunu ve daha düşük ms değerine sahip olduğunu dile getiriyor.

İnput lag demek fareden gelen sinyalin geç işlenmesi oluyor. Monitör gecikmesi görüntünün değişme hızı denilebilir, ikisi birbirine eklenerek daha hissedilir hale gelebiliyor ama e sporcu değilsen 1ms altını kolay kolay hissedemezsin.

Monster Tulpar T7 v20.6 modelini alacağım ve monitör Ms'i 30 olarak görünüyor fakat bazı incelemelerde bulunanlar ise bunun tamamen yanlış olduğunu ve daha düşük ms değerine sahip olduğunu dile getiriyor.

30ms değerine çok fazla inanmıyorum biraz abartı bir sayı 2019 da yapılan laptop 11ms veriyorsa o zamandan bu zamana kendilerini gelistirmeleri sart sacmalık olur mümkünse Monster almayınız diğer seçeneklere bakın aynı fiyata Dell bulunmakta hem 2K panele hem işlemci bir tık daha iyi 140W bir grafik birimi gücüde bulunuyor.

Hocam peki MSI alsam sizce nasıl olur? 45k bütçem var laptop arıyorum. Masaüstü almak tabii ki daha iyidir ancak üniversite okuyorum ve laptopa ihtiyacım var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı