İnşaat mühendisliği için notebook tavsiyesi

rsl123321

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İnşaat mühendisliği öğrencisiyim. Çizim programları kullanıyoruz. Beni 5-6 sene götürecek bir laptop istiyorum. Bu doğrultuda MSI tercih etmeyi düşünüyorum. Bugün karar verdiğim laptop buydu;

MSI GE72 APACHE CORE İ7 5700HQ 2.7GHZ-16GB-1TB HDD -17.3''-GTX960M 2GB-W10

Araştırma yapıyordum internette böyle bir konuya denk geldim.

Laptoplarda GTX960M ve GTX 870M

GTX 870M'lik ekran kartlarının GTX 960M'lik kartlardan daha iyi performans verdiğini yazıyordu. Tereddüte düştüm o kadar para vereceğim sonuçta.

Sanalmarketim.com - Oyun Tutkunlarına Özel Ürünler > MSI - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş tarzında bilgisayar almak daha mantıklı olucak sanırım. Ama bunun işlemci nesli düşük.4. nesil.

Kafayı yiyeceğim. Araştırdığım herşeyin bir eksiği bir fazlası oluyor.

Laptoplarda işlemci nesli önemli midir?

5. Nesil GTX 960M'lik bir kart mı, 4. Nesil GTX 965 M'lik kart mı yoksa 4.-5. Nesil 870M'lik kart tercih edilmeli yardım lütfen!

Son düzenleyen: Moderatör:
MONSTER® TULPAR T7 V3.2 17.3"
GTX 970 ve Türk Markası Monster hepsini yer :)4600TL ediyor öğrenci indirimiyle. Hem Skylake hem de GTX 970.
Hocam şiddetle bunu tavsiye ediyorum. Hepsinden güçlü :) Technopat.net zaten inceleme yaptı yakın zamanda bu notebookla :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MONSTER® TULPAR T7 V3.2 17.3"
GTX 970 ve Türk Markası Monster hepsini yer :)4600TL ediyor öğrenci indirimiyle. Hem Skylake hem de GTX 970.
Hocam şiddetle bunu tavsiye ediyorum. Hepsinden güçlü :) Technopat.net zaten inceleme yaptı yakın zamanda bu notebookla :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bunu alıcaktım. Vazgeçtim. Vazgeçmemin sebepleri msi kasanın daha iyi olması, msi yazılımının daha iyi olması, arge çalışmalarına önem veren firma olmaları ama kafam çok karışık. Cidden birtürlü karar veremiyorum. Sanki Monster beni 5 6 sene götürmeyecek gibi geliyor. Ayrıca metropol kentlerde oturmuyorum. Garanti bittikten sonra ben Monster'i kime yaptırıcam?

Hocam bunu alıcaktım. Vazgeçtim. Vazgeçmemin sebepleri msi kasanın daha iyi olması, msi yazılımının daha iyi olması, arge çalışmalarına önem veren firma olmaları ama kafam çok karışık. Cidden birtürlü karar veremiyorum. Sanki Monster beni 5 6 sene götürmeyecek gibi geliyor. Ayrıca metropol kentlerde oturmuyorum. Garanti bittikten sonra ben Monster'i kime yaptırıcam?
Kesinlikle hayır. Kasası yenilendi Monster'ın. Şu an en kaliteli kasayı kullanıyor Monster ve MSI soğutma olarak eşitler. 2 yıl garanti veriyor 2side. Yazılım olarak Monster her zaman güncelini kullanıyor. Sadece DVD Sürücü yok Monster'da indirimi yapıp aynı anda SSD eklerseniz 5000TL eder ve çok güzel yararlanırsınız. Aralarında ekran kartı olarak ve Türk olup daha iyi garanti bakımından yardımcı olmasından dolayı Monster. MSI öyle değil. Bahaneler uydururlar. Hemen ulaşıyım onlara yapamassın fakat Monster sizin garanti sürenizin başından sonuna kadar uygular. GTX 960 sizi 5-6 sene mi götürecek yoksa GTX 970 mi? Aralarındaki FPS farkı muazzam. :)

Kesinlikle hayır. Kasası yenilendi Monster'ın. Şu an en kaliteli kasayı kullanıyor Monster ve MSI soğutma olarak eşitler. 2 yıl garanti veriyor 2side. Yazılım olarak Monster her zaman güncelini kullanıyor. Sadece DVD Sürücü yok Monster'da indirimi yapıp aynı anda SSD eklerseniz 5000TL eder ve çok güzel yararlanırsınız. Aralarında ekran kartı olarak ve Türk olup daha iyi garanti bakımından yardımcı olmasından dolayı Monster. MSI öyle değil. Bahaneler uydururlar. Hemen ulaşıyım onlara yapamassın fakat Monster sizin garanti sürenizin başından sonuna kadar uygular. GTX 960 sizi 5-6 sene mi götürecek yoksa GTX 970 mi? Aralarındaki FPS farkı muazzam. :)
Hocam fpsi daha iyi aldığını biliyorum. Benim için tek problem garanti bittikten sonra bilgisayarı nereye,nasıl tamir ettireceğim konusu. Ayrıca Aliminyum kasa soğutmaya yardımcı olsada beni 5-6 sene götürebilir mi? Kafam karıştı yine :) Araştırdıkça karışıyor :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı