İnşaat mühendisliğinin bir geleceği var mı?

280k yapabildim maalesef. Geçen sene yaptığımdan daha kötü geldi. 1 sene daha uğraşabileceğimi sanmıyorum. O yüzden tercih yapmak istiyorum. İnşaat mühendisliğine baktım devletler bile dolmuyor gözüküyordu. Geleceği olmayan bir bir bölüm müdür bu? En azından benim sıralamama bağlı olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kral inşaat işi dünyada asla bitmez insanlığın 3 temel ihtiyacından biri barınma. Hele ki trde en büyük pazar kaynağı ve milli gelirin en büyük kısmını oluşturan sektör inşaat. Tüm galakside bile inşaat bitse tr de asla bitmez senelerdir şöyle bir bak kaç her geçen gün yeni inşaat holdingleri kuruluyor her yer birilerine peşkeş çekiliyor senin etrafında var mı bilmiyorum ama benim etrafımda 3 kişiden 5 i inşaat işinde. Ve çalışan adam asla iş bulamama gibi bir sıkıntı çekmez rahat ol okumak istiyorsan , severek yapacağını düşünüyorsan yaz derim.

İnşaat gelecekte daha iyi olacak şu an herkes okuyor ve inşaatta çok az usta kalacak. Atıyorum 1 şehirde 10 tane usta olsa o 10 tane usta piyasayı belirleyecek 4 katından söyleselerde mecburen o ustalara iş yaptırıcaklar. Ben şu an tesisat işi yapıyorum fakat elektrik daha iyi gibime geliyor. Ama yine de sen bilirsin.

İnşaat sektörü asla bitmez ancak inşaat sektörü 0'dan başlamak zordur o yüzden çok çabalaman lazım bence kesinlikle okunabilecek bölüm.

Çok düşük netlerle giriliyor ama okuması her mühendislik gibi zorludur, kendine güveniyorsan yazabilirsin ama kendini yetiştirmen gerek yoksa işsiz kalırsın çok mühendis var piyasada.

İş imkanı çok kısıtlı. Tanıdığın veya ailende müteahhit yoksa iş bulman çok zor. Bu seçim polyannacılık yapılacak bir alan değil. Maalesef ki bir sürü inşaat mühendisliği mezununun KPSS'den atanıp normal memur olarak çalışmak zorunda kaldığını görüyoruz. Elektrik-elektronik, makine veya endüstriye yönelin.

Teşekkür ederim hocam. Bu sıralamaya uygun başka önerileriniz var mıdır ? İşsizlik problemi çekmeyeceğim bir meslek.

Merhaba @Kromish. İnşaat Mühendisliği bölümünün pek bir geleceği olduğunu düşünmüyorum ama İnşaat Mühendisliğinden daha iyi bölümler ile Çift Ana Dal veya İnşaat Mühendisliğinden daha iyi bölümlere Kurum İçi Yatay Geçiş imkânı olan üniversiteler varsa o üniversiteleri araştırabilirsiniz.
Bunun yanı sıra Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Matematik, ve Kimya bölümlerini de araştırabilirsiniz.

Biraz gerçekçi düşünmek gerekli. Son 10 yıl içerisinde en iyi mühendisliklerden birisi iken artık kontenjanlarını bile dolduramıyor. İnşaat sektöründe çevren yoksa uzak durmanı öneririm. Artık dolmamasının sebebi gayet basit, iş imkanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…