Ben 2018'de inşaat mühendisliği bölümüne 63k sıralama ile giriş yaptım. 2021'de 150k'lara kadar sıralama geriledi. Zaten severek de yazmamıştım. Teknik ofiste çalışmak istiyordum. İlk stajımı da ofiste yaptım. Hiç beklediğim gibi bir ortam yoktu. Kendimi bu işi yaparken hayal edemiyordum. Ayrıca bu stajımı da çok zor bulmuştum. Ücret almadan çalıştım (Ortalamam 3,46 idi). Şantiye ortamının tozunu yutmak bana açıkçası zor gelmişti ve diğer mühendisliklerle kıyasladığım zaman başlangıç maaşları arasında da çok fark vardı. Harcamamız gereken efor da bir hayli fazlaydı diğerlerine göre. Kendine neden bunu yapayım ki diye çok düşündüm. Psikolojim yerle bir oldu. En sonunda 2021 yılının ağustos ayında yatay geçiş yaptım endüstri mühendisliğine. Bu yıl mezun oldum ve önümüzdeki günlerde Roketsan'da işe başlayacağım. Özetle şunu söyleyebilirim. Özel bir ilgin yoksa, etrafındaki network iyi değilse (yani çevrendekiler müteahhit, iyi yerlerde çalışan inşaat mühendisi vs. değilse), fizikle aran yoksa ve şantiye ortamında çalışmayı göze almıyorsan YAZMA.