İnsan Gözü Hayatı Kaç FPS'den Görür?

İnsan gözünde FPS diye bişey yoktur. Daha doğrusu sınırsızdır. Yada bizim oyunlarda aldığımız FPS, gözümüzle boy ölçüşe bilecek durumda değildir.

CS:GO'da sise girince 20 fps'e düşüyor.
(Şaka bir yana bence fps'i yok.)
-------Düzenlendi-----

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç FPS bilmem ama şöyle örnek veriyim ve bu örnek de FPS sınırı yoktur diyenler ve en gelişmiş kamera bile insan gözünden çok FPS'ye sahip değil diyenlere gelsin

Mesela bir mermiyi insan gözü görebiliyor mu ?
Hayır.
Yüksek hızlı kameralarla bu işlemi görmek mümkün. FPS malum saniyede çekilen kare anlamına geliyor ve o mermiyi o kamera çekiyor. Yavaşlatılmış halini izleyebiliyorsunuz.
Yani insan gözünün bir FPS sınırı var. Yüksek hızda giden bir nesnenin görünmeme durumu bundan kaynaklanıyor.

Amerika'nın bazı pilotlarının testlerde saniyede 200 kare siyah ekrana gizlenen ufak detayları fark ettiği tespit edilmiştir. En azından ben böyle biliyorum. Tabii ki her insan aynı fabrikadan çıkmadığı için muhtemelen kişiden kişiye ciddi farklar görülebilir. Aynı zamanda motion blur'a benzer bir özellik olduğunu da duymuştum.

Hassas bir gözün üst sınırı 200'den fazla olamaz sanırım.

Çok farklı fikirler sunulmuş okurken çok keyif aldım , son cevabın ardından 4 yıl geçmiş ama bende kendi fikrimi söylemek istedim. Aslında arkadaşlarında dediği gibi gözlerimizin saniye başına yakaladığı kare miktarını tam olarak tespit etmek kişiden kişiye görecelidir , aslında olay bence tamamen algımızdan ibarettir , örnek vermek gerekirse gözümüz beynimize 200hz tazeleme hızında görüntü versin fakat beynimiz bunu saniyede 200 kare olarak algılamaz , şöyle düşünelim çok yüksek fps değerine sahip ağır çekim kameralar var bunlar saniyede çok fazla kare yakalayabildikleri için bizim algımızla olay çok yavaş gerçekleşiyor , yani gözümüz çok fazla kare yakalıyor olsa bile bizim algıladığımız sınırlı olacaktır görüşündeyim.

Aynı şey gibi sen oyunda ne kadar çok FPS alırsan kasa o kadar enerji harcar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…