25 Fps'den sonra ayırt edilir belli bir noktaya kadar ayırt edilebilir, ancak 25 Fps'den sonra olayın tartışmasını çıkarmak pek mantıklı değil çünkü 25 Fps ile her hareket akıcıdır. İnsan gözü saniyede 16 karenin aşağısında görüntünün kesikli olduğunu çok rahat fark edebiliyor, 16 kareden sonra ise hareket doğal görünmeye başlıyor. Bu hemen hemen 200 yıldır biliniyor. Fotoğraf makineleri ve hareketli görüntüden önce de illüzyon yaratan oyuncaklarda bunu kullanmışlar, o yüzden ilk zamanlarda hareket algısı yaratılmak istendiğinde genelde 16 kare ve üzeri hedeflenmiştir. Günümüzde filmlerin Fps değeri ise ülkeden ülkeye, sinema standartlarında değişiklik gösterse de genellikle saniyede 24 ve 25 karedir. 30 Kare bile diğer ikisine göre daha az yaygındır. Bir film izlerken Fps düşüklüğünden şikayet eden görmedim ben. Şahsen oyun oynarken ne kadar çok Fps alırsam o kadar mutlu oluyorum, bir oyunu en az 30 Fps'de oynamak istiyorum ama 25-30 Fps yeterlidir. Fazlasından tabii ki zarar gelmez ancak, biri gelip de "Ben bilgisayarımda 200 Fps ile oynuyorum, sen konsolda 30 Fps ile oynuyorsun, senin sistemin kötü" derse o insana gülerim. İnsan gözünün fark edebileceği maksimum Fps değeri ise kişiden kişiye değişiyor. Yanlış hatırlamıyorsam yapılan bir testte, bir pilotun 250 Fps'ye kadar algılayabilmiş. Tahminimce sıradan bir insan da 75-100 Fps'ye kadar algılayabilir (bu kısım tamamen benim tahminim).