İnsan, hayvan sayılır mı?

Filozofik olarak hangi filozofun ne dediği, teolojik olarak hangi din insanının ne dediği gram önem arz ettirmez, insanlar hayvandır. Homonid denilen canlı türündeniz. Düşünebildiği için özgür iradesi olduğunu düşünen, fiziksel olarak ilk bakışta güçsüz olan ancak diğer bütün canlıları domine etmiş olan bir hayvanız. Bir şempanze ne kadar hayvansa biz de o kadar hayvanız, tam hayvanız yani. Bu soruyu neden sordun onu anlamadım. Düşünebilmemiz bizi çok da özel yapmıyor. Bizi özel yapan ağzımızdan çıkan sesleri iyi bir şekilde kontrol edebilmemiz, o yüzden homo sapiens sapiens olarak Dünya'yı domine eden canlılar olduk.

Cidden beyninin çok gelişmiş olduğunu düşünen insanlar var. Kendisini hayvan olarak görmeyen insanın IQ'su, ortalama bir şempanzenin IQ'sundan ne kadar fazladır, bilemedim şimdi. Özgür iradesi olmayan, diğer canlılar gibi tek amacı üremek olan hayvanlarız.

Son düzenleme:
"Sayilir" demek bile arkasinda kocaman ego olan bir soz.
Insan zaten bir hayvandir. sayilir kismi fazla.
"Hayvan" kelimesine asagilik anlamlar yukleyenler bunu bilimsel temelleri olan bir mekanizmadan ileri gelerek yapmiyorlar, kendilerini ustun zannettikleri icin yapiyorlar. Bazi konularda bazi diger hayvanlardan ustun olabiliriz, bazi diger konularda da bazi diger hayvanlardan epeyce alcagiz; hayvanlar alemindeki diger tum canlilar icin gecerli oldugu gibi.

Arkadaşlar birşey soracağım. Hayvanlar insanlardan daha düşük Zeka kapasitesine sahip. Buna rağmen bazı köpekler, goriller insanlar ile iletişim kurabiliyor. İşaret dili kullanabiliyor. Bunları bildiğinizi varsayıyorum. O zaman onlardan ne farkımız var ki? Yüzyıllar önceki insanla aynılar neredeyse. İki ayak üstünde evrimlesmedikleri icin sırtları kıvrımlı mesela. Ama bu fiziksel ve çok basit evrimsel bir fark.
Hala insanla bir farkları olduğunu düşünmüyorum.
Filozofik olarak hangi filozofun ne dediği, teolojik olarak hangi din insanının ne dediği gram önem arz ettirmez, insanlar hayvandır. Homonid denilen canlı türündeniz. Düşünebildiği için özgür iradesi olduğunu düşünen, fiziksel olarak ilk bakışta güçsüz olan ancak diğer bütün canlıları domine etmiş olan bir hayvanız. Bir şempanze ne kadar hayvansa biz de o kadar hayvanız, tam hayvanız yani. Bu soruyu neden sordun onu anlamadım. Düşünebilmemiz bizi çok da özel yapmıyor. Bizi özel yapan ağzımızdan çıkan sesleri iyi bir şekilde kontrol edebilmemiz, o yüzden homo sapiens sapiens olarak Dünya'yı domine eden canlılar olduk.

Cidden beyninin çok gelişmiş olduğunu düşünen insanlar var. Kendisini hayvan olarak görmeyen insanın IQ'su, ortalama bir şempanzenin IQ'sundan ne kadar fazladır, bilemedim şimdi. Özgür iradesi olmayan, diğer canlılar gibi tek amacı üremek olan hayvanlarız.

Bu arada bir şey sormak istiyorum. Size yazıyorum ama goren herkesten cevap bekliyorum. Düşünmek nedir? Yani biz ne yapınca hayvanlardan farklı olarak "düşünmüş" oluyorum? Dediğim gibi (önceki yorumum) işaret dili ile konuşabilen hayvanlar var. Onlarla düşünce kısmında ne farkımız var?
Ben gelince herkes sustu :/
Arkadaşlar lütfen cevap verin ya kala kaldım

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı