İnsan neden hep mutlu olacağını düşünür?

534747

Hectopat
Makaleler
2
Herkes mutlak mutluluğu arıyor ama öyle bir şey yoktur. Kimse her zaman mutlu olamaz ya da üzgün olamaz. Hayatta hem üzgün hem de mutlu olacağımız zamanlar var. Peki sizin düşünceleriniz nelerdir?

Bazen işler yolunda gitmez o zaman işte mutlu olunmaz benim düşüncem.

Yaşama sebebimiz budur. İnsanlar üzgün olmak için çalışmaz.Örnek Üniversite sınavına çalışıyorsam mutlu olmak içindir. Motivasyonumuz budur.

Herkes mutlak mutluluğu arıyor ama öyle bir şey yoktur. Kimse her zaman mutlu olamaz ya da üzgün olamaz. Hayatta hem üzgün hem de mutlu olacağımız zamanlar var. Peki sizin düşünceleriniz nelerdir?
İnsanın içgüdüsü. Ne yapabilirsiniz ki? Siz de illaki sürekli mutlu olmak istiyorsunuzdur. İnsan mükemmeliyeti arar. Sürekli mutlu olursanız da hayat amacınız biter, böyle birşey de gerçekleşemez zaten.

Her zaman mutlu olmak isteyen insan hayaller aleminde yaşar.
Gerçeklerin farkında olan bir kişi her zaman mutlu olunursada yaşanan mutluluğun değerinin kalmıyıcağını bilir.
En iyisi anın keyfini çıkarmak.

İnsanlar mutlak mutluluğu bulsalardı o mutlulukda bir süre sonra yani "mutlak mutluluk" sıradanlaşacak ve mutluluktanda öte birşey aramaya çalışıyor olurlardı bence. Ayrıca şunuda eklemek isterim. Benim kendi düşüncem, insanı mutsuz eden şey insanın ta kendisidir. Bu tamamen kendi görüşüm. Mutluluk ve üzgünlük kelimeleri çok geniş bir alanı kapsadığı için ben belirli bir kısmı hakkında yorum yaptım. Sorunuza pek cevap verebilmiş olmasamda kendi düşüncemi katmak istemiştim. Herkese iyi Sosyal'ler dilerim .

Hikayenin sonunu kötü bitmesini istemez de ondan. Kim kötü bir şekilde biten hikayeleri sever ki? Mutlu olmayı hep hayal ederiz etmeliyiz de.

Ek olarak sorduğunuz soru ile konunun içeriği alakasız geldi. Tam olarak neyi sordunuz?

Mutlak mutluluk bu sistemin arzusudur. Ben üzülmek de istiyorum, ben insan olmak istiyorum. Cesur Yeni Dünya kitabını önerebilirim bu konuda.

İnsanın aradığı, sürekli mutlu olma hâli; mutlak mutluluk, ise bambaşka bir durum. Ona ulaşıldığında şöyle olur diyebilmek için, önce onun tanımını düzgün yapmak gerekir ki genelde kişisel tanımlarla sınırlı. Kişisel ya da göreceli tanımlardan da mutlak çıkamayacağına göre, ulaşılmak istenenin o olup olmadığını da bilmiyoruz.

İnsan, aslında zevki arıyor. Zevk ile mutluluğu birbirine karıştırması ve içindeki hırsı törpüleyememesi sebebiyle de her daim daha fazlasını istiyor. Daha fazlasına giden yolda da odağı sadece hedef olması vesilesiyle; neye bastığını, neyi incittiğini önemsemiyor. Amaç, sadece kafada oluşturulana ulaşmak. Sonrası, sonrası aynı; yeni hedefler lazım.

Mutlak mutluluk için, çevresel faktörlerin insanı etkilemediği bir durum oluşması gerekir ki böyle bir durum bu dünyada pek de mümkün değil.

Düşünceyi anlayabilmek için mutluluk kelimesinin sözlük anlamından gidelim;
"Mutlu olma durumu."

Mutlu?
"Yaşadıklarından veya karşılaştıklarından dolayı hoşnutluk içinde bulunan."

Hoşnut?
"Bir davranış, bir durum veya bir kimseden memnun olan."

Memnun?
"Herhangi bir olaydan veya durumdan ötürü sevinç duyan."

Sevinç?
"İstenen veya hoşa giden bir şeyin olmasıyla duyulan coşku."

Coşku?
"Genellikle büyük bir istekle ortaya çıkan geçici hayranlık veya heyecan durumu."

Düşüncenin de dil ile sınırlanması muhtemel tabii.

Mutluluk kelimesinin Yunanca karşılığı "eudaimonia"nın anlamı ne peki?
Birisine göre "erdemlere bağlı anlamlı ve amaçlı bir hayat sürmek" bir diğerine göre ise "zevk peşinde koşmak." Hangisi neye sebep olabilir? Az çok biliyoruz galiba.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…