İnsan neyle yaşar?

Sorun şurada senin eşininde insan hayatına bir etkisi yok. En azından o 3 kişi sayesinde bir sülkülasyon oluyor ve gelişime az da olsa bir katkı yapıyor. Bu arada hiçbirine aşık olmadığım içinde anlayamamış olabilirim.

Teşekkür ederim sağolun. Açıkçası din konusuna ben de bu kadar sert bir çizgi koymamıştım kendime yakın zamana kadar ama. Yaşım ve tecrübem ile birlikte o çizgi de biraz kalınlaştı. Her geçen gün her şeye daha mantıksal bakar oldum. Hayattaki tek amacı evlenip, çocuk doğurup, ölmek olan insanlar ne düşünüyor bilemem ama araştırmadan, öğrenmeden, kendini ve çevreni geliştirmeden, problem çözmeden, dünyaya bir fikir miras bırakmadan ölmek istemem.

İnsan hayatına etkisi önemli değil senin hayatına etkisi önemli burada. Aşık ol ondan sonra tekrardan gözden geçir düşünceni derim. Şayet o his bir defa girdi mi mantık hariç her yerin ile düşünmeye başlıyorsun.

Tolstoy'un kitabı geldi aklıma başlığı görünce. Orada da insan sevgiyle yaşar, Tanrı sevginin kendisidir. Dolayısıyla insan Tanrı'yla yaşar yazıyordu. Kardeşini sevmeyen insan Tanrı'yı da sevemez vesaire, okumussunuzdur.

Bir bakıma katiliyorum, insanın yaşaması için en önemli şeylerden biri sevgidir. Bağlanması gereken bir şey arar insan. Hayatıni böyle anlamlandirir bana kalırsa.

Sizden daha iyi yaşayan ve kendini geliştiren dinciler var, emin olun bundan. Kendinizi din adamlarından üstün varlıkmış gibi düşünmeniz saçmalık, bunu sadece siz ve sizin sığ düşüncelerinizde olan birisi kabul eder. Hem size ne insanların dininden?

Yer: İzmir .

Simülasyonda yaşayıp yaşamadığımızı bilemediğimiz için bunu da bilemeyiz.

Efendim bende aynı düşüncedeyim. Özellikle "fikir miras bırakmadan" kısmında ileride siyasetçi olup yaşadığım ülkenin siyasi ortamının çağın ortalaması veya çağın 1-2 tık ötesine taşıyacağım. Bu arada çok büyükmüş gibi konuştunuz . Hanımlara yaş sorulmaz ama size sorarsam ve söylerseniz müteşekkir kalırım.

Kimi için bir hedef veya insan olabilir.

Hocam sıkıntı şurada bir ateist veya herhangi bir dine mensub biri olsun ve bunlar kendilerini kanıtlamaya çalışsınlar. Sence kim kazanır?

Simülasyonda yaşayıp yaşamadığımızı bilemediğimiz için bunu da bilemeyiz.

Kimi sevgi ile yaşamayı tercih eder. Kimi sığ düşünceleri ile kendini kısıtlayarak yaşar ve petrol olur

Son düzenleme:
Hocam sıkıntı şurada bir ateist veya herhangi bir dine mensub biri olsun ve bunlar kendilerini kanıtlamaya çalışsınlar. Sence kim kazanır?
Bunun belirli bir cevabı olamaz, hiçbir şeyi %100 kesinlikte anlatamayız. Ateist birey kendisine somut delil ister, lakin biz bir inanç içerisindeyiz. Allah'ın gösterdiği yola inancımız ile bağlıyız. Eğer somut bir kanıt olsaydı dinin, inancın hiçbir önemi kalmazdı. Somut delil olmamasının sebebi de bu. Lakin ateist birisinin koyduğu tüm argümanlar çürürdü bu kesin. Sadece inanıp inanmamak kalırdı ateist bireye.

İnsan umut ile, bitmeyen hayatın içinde bir hamur misali yoğurularak, mutlu olmak için yaşar. Hayatın anlamı mutlu olmaktır. Hepimizin sonu bir, bu hayatı ne kadar dolu ve ne kadar mutlu yaşasak bizim için kâr. İşte kişi, aslında onu mutlu eden, onu tatmin eden şeylerin uğrunda canını dahi feda eder.

Bu bazen bir güzelin tatlı gülüşüdür, bazen bir sınav sonucudur, bazen yavrusunun geleceğidir, bazen diğer insanlara karşı üstün duruma gelmesidir, bazen paradır, şandır, şöhrettir, bazen bir intikamdır, bazen anasının sağlığıdır ve bazen, Yaradanın özünü kavramaktır.

Velhasılı arzu birdir, uğruna can fedâ edilecek şey başkadır.

En azından böyle düşünüyorum, saygılar.

Yanılıyorsun. 2'nizde kendinizi çürütürdünüz. Sen veya o soyut veya somut bir örnek gösteremezdiniz.

Düşüncen mantıklı. Sonucunda bir insan Tanrı'ya umud etmez mi? Veya bir insan hedefi için umud etmez mi? Umudu olmayan insan zincirlenmiş aslana benzer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…