İnsan neyle yaşar?

Yanılıyorsun. 2'nizde kendinizi çürütürdünüz. Sen veya o soyut veya somut bir örnek gösteremezdiniz.
Yakında Altay Cem Meriç ile Diamond Tema'nın karşılaşması olacak, Diamond Tema laflarının arkasında ne kadar durmasa da baskıdan dolayı elbet karşılaşacaklar. Çekişmeli ve uzun bir yayın olabilir. Göreceğiz.

Yanılmıyorum, ateist birisinin dini çürüttüğünü sanan argümanları saçmalıktan ibarettir. Aynı şekilde dindar birisinin "din %100 gerçek şu kanıt yüzünden.." demesi de saçmalıktan ibarettir. Tabii ki din ilmiyle ilgilenen birisinin mantalitesi bu değildir. Din hakkında yüzeysel bilgiden çok derin bilgiler bilmek gerekir.

Dediğin doğru sonuçta 2'side birbirini çürütemeyecek. Ancak "Yakında Altay Cem Meriç ile Diamond Tema'nın karşılaşması olacak, Diamond Tema laflarının arkasında ne kadar durmasa da baskıdan dolayı elbet karşılaşacaklar. Çekişmeli ve uzun bir yayın olabilir. Göreceğiz." bu ne? Senin dinin iyiyi ve doğruyu yapmanı söylemiyor mu? Neden böyle bir kinli sözcüğü bana karşı kullanıyorsun?

Daha beni tanımıyorsunuz bile. Nasıl karşılaştırabildiniz diğer insanlarla merak ettim ettim doğrusu?

Herhangi bir kinli görüş yok. Size karşı bir tutumum da yok. Diamond Tema saygısızdır, benim kinim ona. Din ile alay eden birisini ciddiye almam.
Daha beni tanımıyorsunuz bile. Nasıl karşılaştırabildiniz diğer insanlarla merak ettim ettim doğrusu?
Alakası olmayan bir konuya ortalığı karıştırmak ve dikkat çekmek için dine laf atan birisinden hiçbir şey olmaz. Sizin o lafınızdan sizin düşünce yapınızdan yola çıkarak nasıl bir insan olduğunuz kanısına vardım gayet. Sizin dine karşı sert bir çizgiyi içinizde çekmeniz kimin umrunda? Bu kininizi başkalarının inancına karşı kullanan cahildir. Ya dini öğrenin, ya da susun.

Çok değil. Erikson'un Psikososyal Gelişim Kuramının Yakınlığa Karşı Yalıtılmışlık dönemindeyim henüz. bu arada umarım güzel şeyler başarırsınız insanlık için.

Öncelikle ben dine laf atmadım. İnancımın olmadığını söylemek ya da başka bir deyişle seninle aynı dine mensup olmamak sana beni yargılama hakkını vermez. Ayrıca bu durum benim hakkımda sana asla fikir veremez. Evet o çizgiyi çeken benim sizin de belirttiğiniz gibi. Bu niye sizi rahatsız etti anlayamadım. Ayrıca sizi memnun etmeyecek seviyede İslamı, Museviliği ve Hristiyanlığı tanıyorum.

Konunun din ile alakası olmamasına rağmen "Gökten indiğine inanılan melekler için felan değil." cümlesini kurdunuz. Burada kendinizin nasıl bir zihniyette olduğunu ele verdiniz zaten. Sonrasında da güya kendi aklınızla kendinizi mantıksal ve realist birisi olarak tanımlayıp dine mensup olanlara "mantığını kullanamayanlar" olarak baktınız. Lafı boş yere uzatmayın, haksızsınız. Evet, beni memnun etmeyecek seviyede İslam'ı tanıyorsunuz, düşük seviyede. Bir olayı nasıl çürütürüm diye araştırma yapmaya araştırma yapmak denmez bunu bilerek bir sonraki araştırmalarınıza yönelin. Konuyu burada bitiriyorum.

İnsan bir gün öleceğini bile bile yaşar

İnsanın yaşama amacı aslında yani bana göre yaşadıklarımızın izlerini bırakma sorumluluğuna sahibiz. Nasıl derseniz. Konuşarak, müzikle, edebiyatla, filmlerle. Gördüklerimiz, duyduklarımız, hissettiklerimiz, öfke, zevk, keder. Biz bunlar için yaşıyoruz aslında. Çünkü gelecek nesil için bir ışık, bir rehberiz. Yani ilk başta da dediğim gibi yaşadıklarımızın izlerini bırakma sorumluluğuna sahibiz. Çünkü geleceği inşa etmek ve geçmişi hayatta tutmak ikisi bir ve aynı şeydir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…