Bu konuda müslümanlar ikiye ayrılıyor ve ikisiyle de konuştum:En çokta kadınlara üzülüyorum zaten böyle bir kitabı okuyup kapaniyorlar. Islamda kadın arka plandadir bu kadar net, seks kölesi olarak görülüyor, Nisa ayetlerini okuyunca dehşete düştüm. Bunları bir yaratıcı söyleyemez yok böyle bir düşmanlık.
Yani o zaman insanın alabileceği en büyük ceza da sınırlıdır ve dinler akıl ve mantığa uygun değildir öyle mi?İnsan tamamen kısıtlı bir canlıdır. Yapabileceklerinin sınırları vardır. Ne kadar kainatta en üstün varlık bizmişiz gibi mantıksız bir söylem içinde olsak da sınırlarımız çok fazla. Karanlıkta göremeyiz, aşırı sıcağa aşırı soğuğa karşı koyamayız. Evrimimiz bile doğal seçilim ile sağlanıyor. Din algısına zaten girmek istemiyorum çünkü tanrının kendinden yarattığı bir canlı, tanrı gibi olamıyorsa burada bir sorun var demektir.
Bence dinler insan işidir. Yani yaratıcı var mı bilmiyoruz görmüyoruz duymuyoruz ama dinler bulundukları coğrafya konusunda bilgiler verip cennet cehennem yani ödül ceza algısını ona göre yapar. Mesela orta doğu dinlerinde neden cehennem soğuk ısırığı ile acılar çekmek yok? Neden sadece ateş, çok sıcak, hiçlik var. Çünkü sadece onları biliyorlar. Orta doğuda yaşayan bir insan soğuk ısırığını bilme imkanı var mı? E peki hani din evrenseldi? O ne oldu o zaman demezler mi adamaYani o zaman insanın alabileceği en büyük ceza da sınırlıdır ve dinler akıl ve mantığa uygun değildir öyle mi?
Eğer kusursuz bir yaratıcı varsa adaletli olacaktır ve dünya hayatında ne kadar zulüm olduysa karşılığını verecektir ancak iman etmemek gibi bir şeyi en büyük suç kabul edip de sonsuz cehennemde insanlık suçu işkencelere tutacağını sanmıyorum. Yani Yaratıcı varsa ahiret olabilir ama yaratıcı yoksa zaten yoktur. Ancak Big Bang teorisi Yaratıcı var demiyor mu?Bence dinler insan işidir. Yani yaratıcı var mı bilmiyoruz görmüyoruz duymuyoruz ama dinler bulundukları coğrafya konusunda bilgiler verip cennet cehennem yani ödül ceza algısını ona göre yapar. Mesela orta doğu dinlerinde neden cehennem soğuk ısırığı ile acılar çekmek yok? Neden sadece ateş, çok sıcak, hiçlik var. Çünkü sadece onları biliyorlar. Orta doğuda yaşayan bir insan soğuk ısırığını bilme imkanı var mı? E peki hani din evrenseldi? O ne oldu o zaman demezler mi adama
İfade özgürlüğü bu gibi konularda olmalı mı bilmiyorum.Ben de bir Aleviyim fakat bizim dinimizde kadınlar köle veya 2. insan değil. Bizde her birey eşittir ve baş örtüsü yoktur. Kadınları köle olarak gören bir zihniyet kabul edilemez, kadınlar erkeklerin ayak işlerini yapan köleler değillerdir. Fakat bizzat Technopat'ta gördüğüm "Kadınlar kadın oldukları için utanmalı" diyen arkadaş ve onun gibi düşünenler bence cezaya çarptırılmalıdır.
Büyük patlama teorisinin en büyük sorunu öncesini göremiyor. Yani teknolojimiz şu an yetmiyor buna. Cern'deki parçacık çarpıştırma deneyleri ile bu çözülmeye çalışılıyor ama göreceğiz bakalım artık. Bak bunu önceki bir konuda da yazmıştım tekrar yazıyorum. Zamanında Zeus'a inanmayanlar sokaklarda kırbaçlanırdı çarmıha gerilirdi. Bugün Zeus sadece bir Hollywood karakteri. Bugün tanrıya inanmayanlar sokaklarda kırbaçlanıyor öldürülüyor. Peki ya yarın iş aynı sonuca varırsa? Yani insan aklı sınırlı olduğundan çözemediği şeylere "takdir-i ilahi" demeyi seçiyor maalesefEğer kusursuz bir yaratıcı varsa adaletli olacaktır ve dünya hayatında ne kadar zulüm olduysa karşılığını verecektir ancak iman etmemek gibi bir şeyi en büyük suç kabul edip de sonsuz cehennemde insanlık suçu işkencelere tutacağını sanmıyorum. Yani Yaratıcı varsa ahiret olabilir ama yaratıcı yoksa zaten yoktur. Ancak Big Bang teorisi Yaratıcı var demiyor mu?
Yanlış anlama beni dostum ama islam dinini en çağdaş yaşayanlar alevi vatandaşlardır. Kadın da erkek de birdir. Cem evlereinde hepsine yer vardır yemek vardır selam vardır. Kadına bir küfürmüş gibi yaklaşmazlar. En sevdiğim ve beğendiğim ise her cem evinde mutlaka bir Türk bayrağı ve Atatürk posteri bulunması ve duacı olmalarıdır.Ben de bir Aleviyim fakat bizim dinimizde kadınlar köle veya 2. insan değil. Bizde her birey eşittir ve baş örtüsü yoktur. Kadınları köle olarak gören bir zihniyet kabul edilemez, kadınlar erkeklerin ayak işlerini yapan köleler değillerdir. Fakat bizzat Technopat'ta gördüğüm "Kadınlar kadın oldukları için utanmalı" diyen arkadaş ve onun gibi düşünenler bence cezaya çarptırılmalıdır.