İnsanlar 25 ms'i algılayabilir mi?

Hassasiyetine ve yaptığın işteki dikkatine göre evet, mesela babamla amfi yazılımı kurcalarken babam ve ben ses kartındaki gecikmeyi hissediyorduk.
Oyun da aynı muhabbet.

telefonunuzdan kronometreyi açın ve 0.025 saniyesinde durduymaya çalışın 0.03 yapsanız da olur

Başlığı ben atmadım.

Başlık şu 25 ms panel vs 1 ms panel 5 ms panel farkedilmiyor muş.
Bariz bir şejilde fark edilir. Bu değerler yalnızca 1 kare için. Yani 144 Hz tazeleme hızına sahip bir monitörde bu değer saniyede 5 * 144'ten mistik bir değer olur.
O sırada Mercedes'in içindeki Renault motoru olur gibi :D panel de ms i algılamak biraz zor olabilir ama Online oyunlarda bariz bir şekilde fark ediliyor 5 ve 25ms arasındaki fark. 1 ile 5 arasındaki farkı ise şahsen algılayamıyorum. Bir de bu ms değerlerinin birleşme süreci var, mesela ekran kartı 16ms sonra gönderiyor aynı şekilde internet 20ms ekran 5ms fare 5ms vesaire birleştikçe çok yüksek değerlere çıkıyor.
Sizin bahsettiğiniz total gecikme değerine monitörü katacak olursak Input Lag değerini baz almamız gerekiyor. Konuda bahsedilen pikselin renk değiştirme süresi.

Bunu anlatamıyorsun adama işte adam hep 25 ms kullanmış diyorki 25 ms 5 ms farketmiyormuş göz aynıymış algılayamıyormuş. Şu aşağıdaki görseller sence nornal mi ? 25 ms acer nitro 5 laptop 2022 model rtx 3050 i511400 h.
Bu monitörde ghosting var bu yüzden öyle. Bunun ms değeriyle alakası olduğunu düşünmüyorum bu ghosting değil mi? Ben mi yanlış yorumladım?

Başlık şu 25 ms panel vs 1 ms panel 5 ms panel farkedilmiyormuş.

1ms ile 5ms farkını hissediyorum diyenlerin monitörünü gizlice 5ms'e geri çeksen olduğu gibi kullanmaya devam ederler, tamamen firmaların abartılı reklamlarına ve buna kendilerini koşullamalarından kaynaklanıyor.

Bu işten para kazanan bir sporcu olsam 240Hz, 1ms bile kullanmam en iyisi hangisiyse onu alırım artık 360Hz 0.5ms mi ne oluyorsa ama düz kullanıcı ya da silverda takılanların abartısı bu değerler çoğu zaman. Affedersin kolu yok gidiyor 1ms hikayesi anlatıyor.

1ms ile 5ms farkını hissediyorum diyenlerin monitörünü gizlice 5ms'e geri çeksen olduğu gibi kullanmaya devam ederler, tamamen firmaların abartılı reklamlarına ve buna kendilerini koşullamalarından kaynaklanıyor.

Bu işten para kazanan bir sporcu olsam 240Hz, 1ms bile kullanmam en iyisi hangisiyse onu alırım artık 360Hz 0.5ms mi ne oluyorsa ama düz kullanıcı ya da silverda takılanların abartısı bu değerler çoğu zaman. Affedersin kolu yok gidiyor 1ms hikayesi anlatıyor.
1 ms den sonra 5 ms illaki fark eder eğer çok dikkat ederseniz. Dediğim gibi FPS oyunlarında milisaniye fark çok önemli. Düşünsenize adam sizi 5 milisaniyede görüyor siz 1 milisaniyede görüp tepki veriyorsunuz. Hangisi daha avantajlı?

50 FPS = 20 milisaniye
100 FPS = 10 milisaniye
1000 FPS = 1 milisaniye

İnsan gözü 50 FPS ile 144 FPS arasında oynanan oyunu fark ediyor.
Demek ki 144 FPS den fazla algılama yapıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı