İnsanlar 25 ms'i algılayabilir mi?

Bu monitörde ghosting var bu yüzden öyle. Bunun ms değeriyle alakası olduğunu düşünmüyorum bu ghosting değil mi? Ben mi yanlış yorumladım?
Evet bu fotolar ghosting, arkadaş konuları karıştırıyor.

Silver3ler toplanmış yine, ben daha beterimdir herhalde ama ranked oynamayarak sıvıyorum.

Beyin vücudundan daha hızlı çalışıyor dediğin imkansız ve saçma.
ama ekranda gördüğünle yetinmeyeceksin değil mi? hani mouse ile tıklaman gerekir falan diye söylüyorum, sadece beyinle olmuyor vücudunla tepki vermek gerekir ya.

50 FPS = 20 milisaniye
100 FPS = 10 milisaniye
1000 FPS = 1 milisaniye

İnsan gözü 50 FPS ile 144 FPS arasında oynanan oyunu fark ediyor.
Demek ki 144 FPS den fazla algılama yapıyor.
Dediğinizin alakası yok bence. 360 Hz den sonra 144 e geçin bunu bile algılarsınız. Bu tamamen alışkanlıktan kaynaklı 60 Hz'ye alışan bir insan 144 Hz'ye geçince fark hissetmez ancak 144 de vakit geçirip tekrar 60 Hz'ye geçerseniz bu farkı anlarsınız. Göz alışkanlığına bağlı.

1 ms den sonra 5 ms illaki fark eder eğer çok dikkat ederseniz. Dediğim gibi FPS oyunlarında milisaniye fark çok önemli. Düşünsenize adam sizi 5 milisaniyede görüyor siz 1 milisaniyede görüp tepki veriyorsunuz. Hangisi daha avantajlı?

O tepkiyi karşılayacak refleksin, %0.1 low FPS'in, sıfır paket kaybın var mı? Bunlarda senden iyi olan 5ms'li seni çekirdek diye çitler sen 0.5ms'in bile zerre hayrını göremezken.

Hayır şampiyonalarda LAN üzerinden eşit koşullarda karşılaşırsınız eyvallah o zaman en ince detayına kadar gideriz.

ama ekranda gördüğünle yetinmeyeceksin değil mi? hani mouse ile tıklaman gerekir falan diye söylüyorum, sadece beyinle olmuyor vücudunla tepki vermek gerekir ya.
Evet ne kadar geç görürsen o kadar yavaş hareket edersin ek olarak.
Bunun için donanımın ve vücudun da iyi olmalı haliyle.

O tepkiyi karşılayacak refleksin, %0.1 low FPS'in, paket kaybın var mı? Bunlarda senden iyi olan 5ms'li seni çekirdek diye çitler sen 0.5ms'in bile zerre hayrını göremezken.

Hayır şampiyonalarda LAN üzerinden eşit koşullarda karşılaşırsınız eyvallah o zaman en ince detayına kadar gideriz.
Evet ama her şeyi bir kenara koyup sadece monitördeki ms'i göz önüne alırsak benim dediğim bence çok mantıklı bir yaklaşım. Övünmek gibi olmasın.

Evet ne kadar geç görürsen o kadar yavaş hareket edersin ek olarak.
Bunun için donanımın ve vücudun da iyi olmalı haliyle.
O zaman kronometreyi aç ve 0.03 saniyesini görmeye çalış durdurmasan da olur.

Bildiğim kadarıyla şu anda kullandığım laptopun paneli 25 ms. Yanına taktığım monitör ise 5 ms. O monitörü ana monitör olarak kasa ile uzun süre kullandım. Şu an oyunun hangisinde açıldığı benim için bir şey fark ettirmiyor.
Telefonum AMOLED ekranlı. Kaydırırken siyah şeyler bir güzel takılıyor. Kaç ms farkla geride kalıyor bilmiyorum ama o çok bariz. Onun dışında telefonun 5 ms olan monitörden pek iyi olduğunu sanmıyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam griden griye geçiş en kötü olanı oluyor. Bu söylenen ms değerlerinin tam olarak neyi ifade ettiğini bilmiyorum. Belki de iki renk geçişi arasındaki en düşük olan. Belki sadece siyahtan beyaza öyle geçiyor. Maviden kırmızıya 15 ms, griden griye 25 ms sürede geçiyor. 60 Hz bir cihaz gerçekten 60 Hz ise 17 ms'ten kısa sürede hazırlamalı, sunmalı. Demek ki 25 ms her durumda geçerli değil. Muhtemelen onun griden grisi öyle iken diğeri daha düşük olanı söylüyor.
1 ms diye satılan cihaz tecrübem oldu. Uzun süre kullanmadım. Daha iyi olduğunu hissettirmedi.
Ama 144 Hz cihaz çok rahat şekilde hissettiriyor. Instagram'da gezerken 30 FPS videoların arasında tek tük 60 FPS videoya denk gelince yağ gibi akıyor gibi geliyor, o hissi oluşturmuştu. Ama 60 Hz ekranlarım bana kasıyor gibi gelmiyor. Sadece diğeri daha akıcı.

Uzun lafın kısası soruyu soruş şekline bağlı biraz. Sana simsiyah ekranda 25 ms beyaz gösterirsek kör değilsen fark edersin.
Bence bundan önce 25-30 FPS ile oyun oynayıp kasmadığını iddia edenler var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı