İnsanlar nasıl ev, araba alıyor?

Anneden-babadan-deden... Dükkan, arsa, para miras kalmıştır oradan gelen para ile almıştır yatırım yapmıştır oradan artıra arttıra birikim ile birleştirmiştir ya da ev alır kredi ile o evi kiraya verir oradan gelen parayı evin borcuna yatırır öyle öyle alır türlü türlü yollar var.

Kredi çekip, hayatlarının sonuna kadar ödeyerek.

Arabayı alırken mesaiye kalıp daha fazla çalıştım, lüzumsuz harcamalarımı kıstım, daha fazla yatırım yapıp birikim yapabilmek için amacıma ulaşana kadar kazandığım paraları ''yok'' gördüm.

Ev henüz almadım ama evlenmeye karar verirsem ev ve evlilik masraflarıyla birlikte arabayı satar, üstüne yine birikmişlikleri eklerim.

Babam zengin değil. Geçmişte yaptığı işi batırmasaydı tatmin edecek bir servetimiz olabilirdi ama olmadı. Bana ve kardeşlerime bırakabileceği miras sınırlı.

Yani babadan bir şey kalmıyorsa bu işler çalışarak yapılıyor. Hatta çalışmak yetmiyor, çok çalışarak yapılıyor... Hayat müşterek ama, evlenirsem birçok şeyi evlendiğim kişiyle birlikte tamamlarım. Böylece değeri her 2 taraf için de anlamlı olur, kıymeti olur.

5 yıl öncesine kadar çiftçiydik. Kazandığımız paralarla yatırım yaptık ve şuan 2 restoranımız ve 1 tane oto galerimiz var. Yani çalışınca oluyor tabi bolca kredi çekiceksin önce.

5 Yıl öncesine kadar çiftçiydik. Kazandığımız paralarla yatırım yaptık ve şu an 2 restoranımız ve 1 tane oto galerimiz var. Yani çalışınca oluyor tabii bolca kredi çekiceksin önce.

Kooperatif sağ olsun memleketimin çiftçisinde para kalmıyor. Bilinçsizlik hatsafada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…