İnsanlar neden Android yerine iOS tercih eder?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Samsung 4 sene ana yazılım güncellemesi, 5 sene de güvenlik güncellemesi veriyor (S21 ve sonrası).

Bence yeterli değil. Güncelleme konusunda kimse Apple'in eline su dökemez. Bence diyorum çünkü benim için önemli olan güncelleme alması. Herkesin fikri farklıdır. Kesinlikle Fanboy vb. tartışmaya falan dönmesin burası.

Apple'ın belirli bir adı var. Sırf o yüzden tercih eden de var.

Bir gün telefon değiştirmek istersem ve para umurumda olmazsa çok denemek istiyorum bu IPhone'un yeni modellerini.
Denedikten sonra bu soruyu tekrar soracak mısın merak ediyorum.

Yazılım kararlılığı, stabilite, bugsuz bir yaşam, az ve özlük, güvenilirlik için.
Apple'de özgürlüğün kısıtlı olma sebebi cihazların stabil ve hatasız kalmasını sağlıyor ki bence bu çok iyi bir şey. Sadece işletim sistemi bile yeter. Android telefonlardaki ağırlıklar, buglar say say bitmez hatalar var. Apple işletim sistemini kontrol altında tutarak bunlara engel oluyor. Her zaman kaliteli donanımı ve işletim sistemiyle az ve öz kaynak kullanarak çoğu zaman kendisinden daha yüksek kapasiteli telefonlara her konuda kafa tutuyor hatta onlardan iyi olmayı başarıyor ve kolay kolay eskimiyor.

Son düzenleme:
iOS cihazlar güncelleme almayı bırakmadığı için ve sürekli güncel kaldığı için yavaşlamıyor bir diğer durum ise telefona dışarıdan müdahale edemiyorsun (APK yükleme gibi) bu yüzden cihazı yavaşlatacak virüsler bulaşmıyor diğer bir konuda iOS bazı uygulamalar ile özel anlaşmalar yapıyor mesela sosyal medyaya fotoğraf vs. yüklerken çözünürlük düşmemesi gibi bazı insanlar sırf bu yüzden alıyor. Diğer bir durum da sırf marka adı için alan var ben çok tanıklık ettim yani telefonun içine hiçbir şey koymasınlar fakat yeni çıkmış olsun sırf en son çıkan telefon diye alan var. Android konusuna gelecek olursak Samsung yazılım konusunda bayağı ilerledi ve güncelleme süresini 3 yıl + 1 yıl güvenlik yaması şeklinde düzenledi fakat bence en az 5 yıl güncelleme verirsen özellikle amiral gemisi olan modellere telefonlar güncel ve stabil kalacağı için eskiden olan kasma donma vs. olmayacak diğer markalar ise donanımı çok iyi veriyor fakat yazılıma gelince tırt şu yazılım işini çözseler çok çok ileri bir seviyeye atlayacaklar ben sürekli Android kullanan biriyim artısıyla eksisiyle ben seviyorum bence insanlar neyi seviyorsa onu kullanmalı çok da fazla fanatiklik yapmaya gerek yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…