Arada forumda görüyorum boyu 1.90'ken bile boy uzatmaya çalışanlar var. Bir avantajı filan mı var boyun? Ben 1.80'im avantajını görmedim mesela? Boyun bir avantajı filan var mı?
Anlıyorum 160 boyundaki enişten 190 boylarındaki sporcuların kaldırdığı ağırlıkları kaldırabiliyordur eminim ki. Senin dediğin şey gerçek olsaydı dünyanın en güçlü insanları seçilirken illa ki 160 birisi çıkardı.
Nasıl yok? 1.60 biri ile 1.90 kapışsın. 1.90 hep yukarıdan yumruk atar. 1.60 birisi 1.90'ı boyun kilidine alamaz, onu bırak kafasına yumruk bile atamazki hep göğsüne vurabilir. Ama 1.90 yukarıdan yukarıdan vurur onun kafasına filan vurur 1.60 ne yapabilirki yukarıdan gelen yumruklara karşı? 1.90'ın kötü dövüşmesi 1.60 ında çok iyi dövüşmesi lazım,1.90 iyi dövüşüyorsa 1.60 öldü zaten. Ve 1.90 birinin koluda uzundur yani uzaktan sürekli yumruk savurur sen yanına bile yaklaşamazsın sürekli yumruk yersin ama yanına yaklaşamazsın uzaktan sürekli sana yumruk atarak dürter. 1.90 ağır kazanıyor, zargana değilse tabii ki de. Arada 10cm-20cm fark olsa neysede ama 30cm fark var ise bu ağır bir fark.
Nasıl yok? 1.60 biri ile 1.90 kapışsın. 1.90 hep yukarıdan yumruk atar. 1.60 birisi 1.90'ı boyun kilidine alamaz, onu bırak kafasına yumruk bile atamazki hep göğsüne vurabilir. Ama 1.90 yukarıdan yukarıdan vurur onun kafasına filan vurur 1.60 ne yapabilirki yukarıdan gelen yumruklara karşı? 1.90'ın kötü dövüşmesi 1.60 ında çok iyi dövüşmesi lazım,1.90 iyi dövüşüyorsa 1.60 öldü zaten. Ve 1.90 birinin koluda uzundur yani uzaktan sürekli yumruk savurur sen yanına bile yaklaşamazsın sürekli yumruk yersin ama yanına yaklaşamazsın uzaktan sürekli sana yumruk atarak dürter. 1.90 ağır kazanıyor. Arada 10cm-20cm fark olsa neysede ama 30cm fark var ise bu ağır bir fark.