İnsanlara nasıl yardım edilir?

HamzaO_o

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 (2022) Laptop Rtx 3050 (4Gb Vram) i5-12450h 24Gb Ram
İhtiyacı olan kişilere yardım etmek istiyorum. Daha 17 yaşındayım ve iş alanına gireceğim. Para biriktirip ihtiyacı olan kişilere yardım etmek istiyorum fakat bunu nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Mesela bir vakıf gibi bir şey açmak istersem nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İhtiyacı olan kişilere yardım etmek istiyorum. Daha 17 yaşındayım ve iş alanına gireceğim. Para biriktirip ihtiyacı olan kişilere yardım etmek istiyorum fakat bunu nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Mesela bir vakıf gibi bir şey açmak istersem nasıl yapabilirim?
Öncelikle illa karşınıza çıkmıştır bir takım insanlar uzak yerlere gidip yardıma ihtiyacı olan insanlara mal ve kurban yardımı yapıyorlar onlara bağış yapıp yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım edilmesine katkı sağlamış olursunuz. Sonra Kızılay gibi yerlere katılım sağlayabilirsiniz ve ya Kızılay, ilk kısımda dediğim gibi böyle bir şey yaparsa katkı sağlayabilirsiniz. Yardım kuruluşlarına ve vakıflara katılım sağlayabilirsiniz. Sokaklar da gördüğümüz bazı dilencilere de yardım edebilirsiniz her ne kadar bazıları bu iyiliği suistimal etseler bile elbet aralarında gerçekten ihtiyacı olanlar vardır. Ya da bir kaç kuruş kazanmaya çalışan kişilere mesela su satan ya da peçete satan kişilerin eşyalarını alarak onlara yardım edebilirsiniz. Ve ya mesela şey yapılabilir Annem bunu bana hatırlattığı zamanlar gider yaparım fırına gidip fazladan ekmek alırım ve derim ki ekmek isteyen, parası olmayan ya da yardıma ihtiyacı olan biri varsa Allah rızası için (fazla aldığım) bu ekmeği ona verin derim. Yardım dediğimiz şey sonuç olarak illa bizati yardım etmek değildir yardıma vesile olmak da birer yardımdır. Eğer yaparsan şimdiden yapacağın bütün yardımlardan ötürü Allah razı olsun senden. Biz her ne kadar sıcak evimiz de otursak da dışarı da yardıma ihtiyacı olan insanlar oluyor daha duyarlı olmamız gerekiyor.

Öncelikle illa karşınıza çıkmıştır bir takım insanlar uzak yerlere gidip yardıma ihtiyacı olan insanlara mal ve kurban yardımı yapıyorlar onlara bağış yapıp yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım edilmesine katkı sağlamış olursunuz. Sonra Kızılay gibi yerlere katılım sağlayabilirsiniz veya Kızılay, ilk kısımda dediğim gibi böyle bir şey yaparsa katkı sağlayabilirsiniz. Yardım kuruluşlarına ve vakıflara katılım sağlayabilirsiniz. Sokaklar da gördüğümüz bazı dilencilere de yardım edebilirsiniz her ne kadar bazıları bu iyiliği suistimal etseler bile elbet aralarında gerçekten ihtiyacı olanlar vardır. Ya da birkaç kuruş kazanmaya çalışan kişilere mesela su satan ya da peçete satan kişilerin eşyalarını alarak onlara yardım edebilirsiniz. Ve ya mesela şey yapılabilir annem bunu bana hatırlattığı zamanlar gider yaparım fırına gidip fazladan ekmek alırım ve derim ki ekmek isteyen, parası olmayan ya da yardıma ihtiyacı olan biri varsa Allah rızası için (fazla aldığım) bu ekmeği ona verin derim. Yardım dediğimiz şey sonuç olarak illa bizati yardım etmek değildir yardıma vesile olmak da birer yardımdır. Eğer yaparsan şimdiden yapacağın bütün yardımlardan ötürü Allah razı olsun senden. Biz her ne kadar sıcak evimiz de otursak da dışarı da yardıma ihtiyacı olan insanlar oluyor daha duyarlı olmamız gerekiyor.

Anlıyorum teşekkürler fakat ben vakıf gibi bir şey açmak istiyorum hem kazanç sağlayıp hem de insanlara yardımcı olmak istiyorum bir kuruluş gibi bir şey açma isteği var ne yapabilirim?

Anlıyorum teşekkürler fakat ben vakıf gibi bir şey açmak istiyorum hem kazanç sağlayıp hem de insanlara yardımcı olmak istiyorum bir kuruluş gibi bir şey açma isteği var ne yapabilirim?
Sanırsam bir sermaye olması gerekiyor ve vakıf açma konusu hakkında araştırma yapabilirsen ve ya vakıf sahibi olan insanlarla Linkedln üzerinde iletişim kurabilirsen senin için daha yararlı olacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı