İnsanlara yardım etmek

453476

Megapat
Makaleler
1
Kolay gelsin.

sosyal'de beni bilen bilir, yazılım, grafik tasarım ve internetten para kazanma konularında genel olarak yardımcı olmaya çalışıyorum. Konuyu açmamın sebebi anlatmak değil, fikirlerini merak etmiş olmam. Ve bu bahsedeceklerim gerçek hayatta da oluyor.

Sosyal'de birilerine yardım etmeye çalışırken şunu anladım: Bir insana yardım edince ve yanlışını söyleyince, karşı taraf bize karşı bi' kin kesiliyor. Ciddiyim. Bildiğiniz ona yanlışını söylediğim için bana kin kesiliyor. Gerçekten bazen insanları anlayamıyorum. Ben karşıdaki kişiye gerek manevi, gerek tecrübesel, gerek de parasal olarak öneri verip yanlışını söylüyorum, karşıdaki kişi de bana cahilmişim muamelesi yapıyor. Çünkü ona yanlışını söyledim.

Bu durumla gerek Sosyal'de, gerek çalıştığım insanlarda, gerek de gerçek hayatta birçok kez karşılaştım. Ve sonra da kendime "ne diye yardım ediyorsun? Bırak kendisi halletsin" diyorum. Ve düşüncemde de haklıymışım. Gerçekten insana iyilik yaramıyor.

Tabii bunu herkese söylemiyorum. Mesela yardım isteyip de, yardım eden kişiye kral muamelesi yapan da var, olması gereken de budur zaten. İnsan, karşıdaki kişiye yardımı için bir şekilde teşekkür etmeli. Daha önce Sosyal'de ben de birçok kez yardım konusu açtım. Gerek sistemsel sorunlar, gerek fikirsel sorunlar, gerek de kariyer konuları vs. açtım. Ama gidip de yardımcı olmaya çalışana cahil muamelesi yapmadım. Yaptıysam da affola, bir sinirle öyle davranmışımdır.

Şahsen ben bu saatten sonra Sosyal'de, yazılım kategorisi hariç hiçbir konuda yardım etmeyi düşünmüyorum. Çünkü karşıdaki kişi ona yanlışını söylediğim için kin kesiliyor. Kendimi övmek için söylemiyorum ama, yazılım, grafik tasarım ve internetten para kazanma konularında oldukça tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Ve yardım ettiğim kişinin kendini üstün görmesinden ötürü bu saatten sonra yardım etmeyi düşünmüyorum.

Bunları anlatmamın sebebi, aklınızda oluşan "neden böyle bir karar verdin?" sorusuna cevap vermek içindi. Konuyu açma sebebim de, "insanlara yardım etmek" konusunda düşüncülerinizi öğrenmekti.

Siz insanlara yardım ediyor musunuz? Ve benim gibi kendini üstün gören ukalalar ile karşılaştınız mı? Düşünceleriniz merak ediyorum.

Ben karşımdaki insanın ne düşündüğünü umursamam, dediği şey kayda değerse ciddiye alırım. Değilse almıyorum, şunu da söylemek isterim ki sadece konuyu açan arkadaşa yardımcı olmuyorsunuz. Belki yıllar sonra Google araştırmasından konuyu bulacak kişiye yardım etmiş oluyorsunuz. Özel mesaj sistemi de bu yüzden kapalı, maksat bilgiden herkes faydalansın.

Sırf bir iki kişi yüzünden ilgili kategoride yardım etmemeyi düşünüyorsanız bence yanlış yapıyorsunuz. Sırf bir iki kişi yüzünden birçok kişi neden bilgiden mahrum kalsın? Bu açıdan da düşünmek lazım, muhtemelen de hayatın boyunca karşılaşmayacağın bir adam için de canını sıkmaya gerek yok.

kendini üstün gören ukalalar ile karşılaştınız mı?

Her zaman :) Karşılaşmazsam olmuyor, gelip beni buluyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı