İnsanlardan bıkmak

Birde ben bunu eleştirmeye çalışırsam ülkedeki bazı koyunlar 'sen nasıl liderimize böyle konuşmaya cürret edersin bizim ülke bağımsız yea' falan diyerek linçlemeye çalışırlar sonrada 25 yıl hapisi yerim.

Ha bu arada hocam sizin memleket türkiyede sosyal medyayı falan yasaklamaya çalışıyorlarmış duyduğuma göre maalesef .

Dostum aynı şeyleri yaşıyoruz gerçekten bak seni aşırı iyi anlayabiliyorum Discord yasaklandı bizde bu yasak yüzünden Amerikalı arkadaşımla konuşamıyorum tek iletişim yerimiz orasıydı şimdi WARP ile falan zar zor konuşuyoruz zaten hocam Instagram'da yasaklandı bir ara sonra geri açıldı falan filan abuk sabuk şeyler yaşıyoruz bizde son dönemlerde sonumuz hayırlı değil gittiğimiz yol yol değil maalesef.

Elimde olsa Japonya'ya taşınırım ne güzel adamlarda teknolojinin kralı var en azından bizim Türkiye gibi onu bunu yasaklamıyorlar.

Elimde olsa Japonya'ya taşınırım ne güzel adamlarda teknolojinin kralı var en azından bizim Türkiye gibi onu bunu yasaklamıyorlar.

Elimizde sadece sadece hiçbir şey olmadığı için sadece yazmakla yetinebildim hocam Japonya yerine ABD seçerdim ama gitmek istesem çok daha özgür bir ülke.

E nüfus artarsa olacağı bu, kuşak çeşitliliği de artınca bunun tuzu biberi oldu. Yani şu an dünya üzerinde yaşayan 4 hadi bilemedin 5 kuşak var: X,Y,Z,Alpha,Baby Boomers. Örneğin X kuşağından biri çocuk yaptı, çocuğunu bir şekilde kendine kalıbına soktu/sokamadı. Hatta bunun çeşitleri bile var, biri çocuğuna A'yı, birine B'yi, diğerine bilemedin cos120'yi öğretti. Ve bunun kuşak çatışmaları falan da var, yönetim şekli zartı zurtu akıl sır erdirilemez potansiyelde çeşitleri var. Sosyoloji profesörü değilim ama bunlar da gözden kaçmamalı.

İnsanlar ülkedeki sorunları dile getirdiğinde bunlar ya ekonomi, ya mülteci ya da adalet olur fakat unuttukları en önemli bir şey var: sosyoloji. az önce saydığım şeyler yöneticinin, iktidarın değişmesiyle düzeltilebilecek şeyler ama sosyoloji asla öyle değil. Halkın sosyal kimyası bozulmuşsa bunu onarman belki on yıllarını alır.
Kısacası ülkenin en önemli problemi herkesin kendisi farklı bir film karakteri gibi görüp (kendi yaşantısını yeterince "havalı" bulmadığı için) iyice sosyal bağlarını koparıp bir nevi delirmesi. İnsanlık ilişkileri ölmüş durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…