İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Küçük bir araştırma yaptım. Ne kadar doğru bilemem ama şu özeti çıkardım ve bana mantıklı geldi. Siz de görmek istersiniz diye yazıyorum. Peygamberimizin hilal görünce oruç tutulması ve sonraki hilal görülünce bayram yapılması konusunda buyurduğu bir hadistir. Kameri ayların başlarının hesaple belilenebileceği ve o zamanki toplumun hesap bilmemesi ve teknik imkanların kısıtlı olması sebebiyle buyurulan bir hadis. Kameri aylar kimi zaman 29, kimi zaman 30 çekmektedir.
Saygılar.

Oruç zararlı birşey. Aç ve susuz vücut işte verimli olamaz. Dikkatsizlik halsizlik baş ağrısı gibi bulguları vardır. Kan şekeri düştüğü için insan sinirli olur. Beslenme dengeniz bozulur. Vücut su alamadığı için kan yoğunluğu artar. Kalp daha yoğun kanı pompalamakta zorlanır sonra bir anda yemeye başlayıp kanı hızlıca sulandırdığınız vakitte kalp ritimsizliği yaşarsınız. Yoğun kan böbrekler tarafından daha zor süzülür, su içemediğiniz için yemek artıkları kanda dolaşmaya devam eder. Çünkü vücudun suya ihtiyacı vardır bu yüzden de suyla atılacak üreyi bekletir atmaz.

Ben agnostik ateistim.
Sebebi de tanri iddialarinin dev bir sacmalik olmasi.
Bugun bilimin aydinlatamadigi 2 devasa olay var evrende.
1) Evren nasil basladi
2) Hayat nasil basladi

Bilmiyoruz bunu. Modern dinler de bu 2 acigi kendi kendilerine gelin guvey olup aciklamaya calisiyorlar.

Hop O olmaz işte Bunu ben de düşünmüştüm ama ateist olman için bunları boşvermiş değil reddetmiş olman gerekli

Vücuda zarar veren her şeyi yasaklayan, aklını düzgün bir şekilde kullanmanı engelleyen şeyleri yasaklayan (icki gibi, uyusturucu gibi) bir din sence farz kabul ettiği bir ibadet ile insan vücudunun zarar almasını ister mi?

30 gün, geceden yemek yeyip, su içip 12-13 saat aç, susuz kalıp da ölen veya kalıcı hasar alan biri görmedim. Bardağın yarısı boş, yarısı dolu. Baktığın tarafa göre yorumlarsın.

Afrika'da insanlar temiz su bulamıyor, çamurlu yağmur suyu ile hayatta kalmaya çalışıyor. Sizi oralara göndermek lazım. Din için değil, nimete sahip olduğun için şükür et biraz. Dünyanın çeyreği senin sahip olduklarına sahip değil çünkü.

Dine inanmayan bir insanın inancını bir kalıba oturtması saçma. Çünkü herkesin her konudaki görüşü farklı olabilr. Yani iki ateistin yada iki agnostiğin ayrıldığı noktalar olabilir.

Daha öncesinden yaşanmışlık var ne zaman din, siyaset vb. konu olsa kapanmıyor mu hocam lütfen.
Forum bu konuda biraz daha medenileşti. Hala daha medeniyet seviyesine ulaşabilmiş değil ama. Her türlü insan barındıran bir toplum da kolay kolay ulaşamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…