İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bence yorumunda gizli. Dinlerin temelini korku oluşturur... Bundan yıllar yıllar önce doğa olaylarını inceleyen bilim dalları yokken insanlar bu olayların tanrı tarafından yapıldığına inanırdı. Yıllar yıllar sonra ise bilim ve teknoloji giderek ilerler ve insanlar bu olayların sandıkları gibi olmadıklarını anlamaya başlar. Belki aralarında sen yoksundur ama müslümanlara cennet vaat edilmeseydi çoğunluğu inanmazdı. Korku muhabbeti buralardan geliyor.

Ateistlere göre Tanrı var ya da yok hiçbir önemi yoktur.
Yanlış. Ateistler tanrı veya din diye bir olgunun olmadığına inanır ve savunurlar. Senin dediğini Agnostikler yapar sadece.

Sorun orda zaten burda bir "inanma" durumu yokki inanç olsun. İnanmadığı için bu bir görüştür bence.

Tanrının var olduğunu sen iddia ediyorsun o zaman kanıtlaman lazım Ateistlerin bişeye inandığı yok.

Bu konuda haklısın. Ben buna çıkar için inanma diyorum. Günümüzdeki sahte, çıkar hocalığı gibi aynı.

Ama sen gidip de bu topluluğu, böyle olmayanlarla aynı kefeye koyamazsın. Aynı kefeye koyduğunuz için ben de eleştiriyorum. Kurunun yanında yaşı da yakıyorsun.

İnancen öyle sanırlar. Tanrının yokluğunu kanıtlamaya çalıştığımız gibi varlığınıda kanıtlamaya çalışıyoruz. Ortada netice yok. Bu durumda bilinmezcilik devreye giriyor. Bu durumda tanrı var Teizm, Deizm tanrı yok Ateizm, ikisini de bilemeyiz agnostizm. Agnostik ateist kavramı tarafımca yanlış geliyor. Bilemeyiz ama muhtemelen yok der gibi.

Yanlış. Ateistler tanrı veya din diye bir olgunun olmadığına inanır ve savunurlar. Senin dediğini Agnostikler yapar sadece.
Ateistleri de şimdi bölümlere ayırmak pek sağlıklı değil. Bölücülük yapmaya gerek yok Ateist olan Tanrı'yı kafasından silmiştir. Varlığını yok saydığı bir olguyu ne diye sorgulasın ki ? Tanrı Var ya da yok. Ateist bunu düşünmez bile! O dediğin dostlar arası bi muhabbettir sadece. Boş yere kafa karıştırmayalım

İyi de, herkes gibi herkesin inancına, düşüncesine saygı duymak gerekmez mi? Ben saygılı bir üslup takınmaya çalıştım. Yanlışım varsa lütfen uyarınız fakat böyle yorumlar yapmaya, pek gerek yok bence. Saygılar.

Elbette kabul gorecektir, ateist olan bir insan sorgulamaktan cekinmeyen insandir en temelde.

Bana gore "Tanri kesin yoktur" demek ile "Tanri kesin vardir" demek esit derecede dogmatik.

Bertrand Russell'in "caydanlik" iddiasi gibi bu da, kimse evrende 8 bacakli ogre olmadigini kesin olarak iddia edemez. ( Russell's teapot - Wikipedia )

Nedir bu isin raconu, biri bir iddiada bulunur, kanit gosterir. Sen de olmadigini soyleyeceksen ya kanitlarin yanlisligini one surersin ya da olmadigina kanit bulursun.

Dinler kanit gostermiyor, bu sebeple "inanc" faktoru var. Eh o zaman da %100 yoktur diyemez kimse. Olduguna dair hic bir delil olmayan seyin olmadigina dair de bir delilin yoktur zira.

Ben bu konuda hic taslanacagimi dusunmuyorum : ) Hatta bana gore ateizmin en buyuk dertlerinden biri zaten "bu konuda ben hakliyim ve aksini iddia edersen bana saygisizlik etmis olursun" sendromu.

Dindar birine "Bence Allah yok" diyince hemen saldiriya geciyor genelde. Ateist bunu yapmaz kolay kolay, cunku bilir o hissin nasil bir sey oldugunu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…