İnsanların birbirine olan saygısının azalması

507053

Centipat
Katılım
11 Aralık 2021
Mesajlar
635
Çözümler
2
Geçen cuma okuldayım toplantı yapıyoruz velilerle işte 1. yazılıları bitirdik onlara da çocuklarının notlarını söyledim. İçlerinden bir tanesi sandalyeden kalktı yanıma geldi "buyurun" dedim bana baktı ve " hocam siz benim oğlumun notunu eksik vermişsiniz dedi." oğlunuz kim dedi işte X olsun. "oğlum X "dedi. Dedim "hanımefendi oğlunuz hiç çalışmamış derslerine ben ona eksik puan vermedim". Hemen bağırmaya başladı bilmem neymiş eksik vermişim onun oğlunu hiç sevmezmişim falan. Kızdım aldım sınav kağıdını kadının yanında uygulamalı bir şekilde cevapları ile gösterdim başka türlü inanmıyor çünkü neyse işte sonunda baktık ki 15 puan fazladan vermişim bakın 15 puan dile kolay normalde benim bu kadar fazla puan vermemem gerekiyor. Döndüm kadına kadın kıpkırmızı dedim fazladan verdiğim puanida alıyorum 0 direkt verdim. Neymiş efendim çocuk annesine hoca bana taktı bu yüzden de puan kırdı demiş öğretmenler objektif bireylerdir kimsenin hakkına giremeyiz kimsenin kimseye ne saygısı ne de güveni kalmamış. Neden son günlerde insanlar saygılarını yitirdi bilen var mı? Ve bu sorunu nasıl çözebiliriz?
 
İyi yapmışsınız. Bunun çözülmesinde en etkili olacak şeyin uzun vadede düzgün eğitim olduğunu düşünüyorum ama bu ülkede o geleceği görmüyorum. Tüm hocalar sizin gibi değil maalesef. Gerçekten takan, düşük not verince zevk aldığına her şeyimi bahse girebileceğim kişiler var.
 
Ne güzel 15 puan fazlası varmış. Yazık annesi yüzünden o puan da gitti. Zaten biz öğrencilerin düşük puan alınca ya sınav zordu ya da öğretmen bana taktı yalanı. Takan var elbet ama genel olarak öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ama bunun gibi saygısızlığın sebebi de eğitimden geliyor. Ülkenin eğitim düzeni çok iyi olduğundan bütün ülke bireyleri olarak çok saygılıyız.
 
Hocam genel olarak çıkarcı dolu dünya. Çıkarlarını peşindeyseler iyidirler ama çıkarlarına ters bir şey varsa her haltı yer bu okul çocukları.

Cidden öyleler hocam. Beni bazen sevdiğim işten soğutuyorlar. Eh ama tabii işe başlamadan önce bilmek gerekiyor böyle kişilerinde olacağını. Masum tertemiz olan fakat maddi durumu olmayan çocuklarda var aslında X gibi kişileri değilde köyde okumak isteyen ama imkan bulamayan çocukları okutup ülkeye yararlı bireyler haline getirebilsek.
 
İlk olarak şunu söyleyeyim ''Öğretmenler objektif bireylerdir'' diye bir şey yok. Öğretmenden öğretmene göre değişir. Kadının yaptığı terbiyesizlik ve ayıp ama çocuğun böyle düşünmesini sağlayan şey gerçekten ders çalışmayıp suçu öğretmene mi atması yoksa gerçekten en küçük hata da o çocuk şüpheli olarak görülürse çocuk doğal olarak böyle bir yorum yapar ve aklınca sınav için çalışmadım demek yerine böyle bir bahane üretebilir. İnsanlar birbirine olan saygısını ne siz ne de biz çözebiliriz. Günümüz dünyasının herkesin egolu ve kendini paha biçilemez sanmasının sonucunda biri diğer bireylere olan saygısızlık.
 
Amin hocam.
 

Hocam hayatım boyunda her zaman objektif davrandım. Vicdanım oldukça rahat ama evet haklısınız takan hocalar gerçekten var tıpkı benim lise matematik hocam gibi.
 

Kendimizi vicdan ve akıl ekseninde yönettiğimiz sürece doğru bir şekilde yönetimi ancak menfaatlerimiz olmadığında sağlayabiliriz. O da akıl ve vicdanla olacak iş değil nefis her an üstün gelebilir o yüzden en aza indirgemek için tek çözüm İslam bunu Osmanlı toplum yapısını inceleyerek görebilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…