507053
Centipat
Geçen cuma okuldayım toplantı yapıyoruz velilerle işte 1. yazılıları bitirdik onlara da çocuklarının notlarını söyledim. İçlerinden bir tanesi sandalyeden kalktı yanıma geldi "buyurun" dedim bana baktı ve " hocam siz benim oğlumun notunu eksik vermişsiniz dedi." oğlunuz kim dedi işte X olsun. "oğlum X "dedi. Dedim "hanımefendi oğlunuz hiç çalışmamış derslerine ben ona eksik puan vermedim". Hemen bağırmaya başladı bilmem neymiş eksik vermişim onun oğlunu hiç sevmezmişim falan. Kızdım aldım sınav kağıdını kadının yanında uygulamalı bir şekilde cevapları ile gösterdim başka türlü inanmıyor çünkü neyse işte sonunda baktık ki 15 puan fazladan vermişim bakın 15 puan dile kolay normalde benim bu kadar fazla puan vermemem gerekiyor. Döndüm kadına kadın kıpkırmızı dedim fazladan verdiğim puanida alıyorum 0 direkt verdim. Neymiş efendim çocuk annesine hoca bana taktı bu yüzden de puan kırdı demiş
öğretmenler objektif bireylerdir kimsenin hakkına giremeyiz kimsenin kimseye ne saygısı ne de güveni kalmamış. Neden son günlerde insanlar saygılarını yitirdi bilen var mı? Ve bu sorunu nasıl çözebiliriz?