İnsanların dediklerini anlayamıyorum ve fikirlerimi anlatamıyorum

Yer
O'nun peşinde
Uzun yıllardır insanlara fikirlerimi ifade edemiyor, hep yanlış anlaşılıyorum ve insanlarında ne dediğini anlayamıyorum.

Ya bugün arkadaşımla bir kız hakkında tartışıyoruz, bir şekilde konu kadın olmanın zorluklarına gitti ama ben çözemiyorum nasıl gittik, neden gittik, ne zaman gittik, ne alaka konumuzla ya bunları çözemiyorum, tek bu sefer değil her sohbette bir süre sonra diyorum neden buradayım.

Arkadaş ile aynı şeyleri diyoruz ama tartışıyoruz bilmiyorum neden tartışıyoruz, neyi tartışıyoruz, ne zaman başladık, ben ne dedim buna ben de diyorum kadın olmak zor o da diyor kadin olmak zor, o zaman sorun ne?

Arkadaşta bir sorun yok ona eminim, tüm sorun bende, insanların konuşmalarını anlayamıyorum. Hele ki biri ironi yapsin, resmen beynim çöker "bu ironi mi yaptı?" diye.

Hep insanlara kendimi yanlış ifade ediyorum, o yüzden artık kendimi insanlara egoist, bencil, dusuncesiz ve kaba diye tanıtmaya başladım çünkü insanlar beni öyle tanıyorlar zaten yanlış anlaşılmalar yüzünden.

Kendimi asla ifade edemiyorum, aklımdakini somut hale getiremiyorum ki bu yüzden tonlarca kez linç yedim ve karşı tarafı anlamak için savaş veriyorum.

Büyük ihtimal arkadaşım bana küstü zaten bu yüzden.

Bunu iyi biliyorum. Arkadaşlarınızla kendinizi bir kıyaslayın. Onları bazen tabiri caizse aptal mıdır bunlar diyorsunuz değil mi? Haklısınız aslında hocam. İnsanlar az ve öz konuşmak yerine uzun süreli saçma konuşmalara alışmış durumdadır. Ama olur da kendinizi ifade etmek mi istiyorsunuz? Onlar gibi olun onların yanında, olamıyorsanız şayet ve bundan rahatsızlık duyuyorsanız kendi fikirlerinizi onlar nasıl size anlatıyorsa öyle anlatın. Yüksek ihtimalle onlar gibi anlatınca onlar yine anlamayacaktır. Her zaman akıllı, kendini ifade edebilen, en önemlisi az ve öz, kendisini bilen ve etrafındakilere değer veren insanlarla arkadaşlık kurmaktır. Hayatta sizler gibileri nadirdir ancak doğru olan da kanaatimce budur. Günlerinizin güzel geçmesi dileğiyle .

Ya onlarda bana cok değer veriyor ama kızın sabrı tükendi artık bana anlatıyor anlatıyor ben hala mal mal bakıyorum.

Bence yanlış iletişimden kaynaklı.Bir insan bir sözü en fazla 30 saniye dinleyebiliyor, eğer çevrenizdekiler uzattıkça uzatıyorsa koparsınız ki ben de kopuyorum.Tam muhabbet bitiyor sadece ilk cümleleri hatırlıyorum.İletişim dediğin karşılıklı paslaşmalı olmalı birisi 30 saniye üzerine çıkmamalı.

Sadece konuşma değil, hatta konuşma daha iyi ama mesajlaşırken ter döküyorum resmen, mesajları 10-15 kez okuyorum bazen.

Belki odaklanma problemin vardır. Bunun için doktora görünmelisin. Şimdilik iletişim kuramadığin gelip geçici insanların önemi yok. Ama ileride işe girmen gerektiği zaman büyük sıkıntılar çekersin. O yüzden problemini bir an önce çözmelisin. İlk iş dediğim gibi bir doktora görünmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…