Hocam
@Shenzhenn hocamı çok eskiden beri tanıyorum.
Ben daha 100 mesaj sayısında, o daha 200 mesaj sayısında iken.
@VİPER34 hocam ve ben onunla toplam 50-60 sayfa tartıştık.
O bize Realme 7'nin X3 NFC'den üstün olduğunu gösterdi.
MIUI'ın ne kadar berbat bir şey olduğunu gösterdi bize -ki aslında o zamanlarda biliyorduk aslında ama çok kötü olduğunu düşünmemiştik- ve ben o zamanlar ona ne dedim biliyor musunuz?
Realme 7 kullandığınız için böyle yazıyorsunuz dedim.
Shenzhenn hocamda birer Xiaomi cihaz kullanıyor ve o olmasaydı şu anda Viper34 hocam ile birlikte X3 NFC'nin Realme 7'den üstün olduğu hakkında sizinle tartışma yapıyor olurduk.
MediaTek rezalet olduğu için Realme 7 alınmaz falan derdik.
Sadece donanıma bakarak konuşurduk falan.
Forumda çokca sevilen 20000 mesaj sayısından fazla olan birisi vardı, shenzhenn ve Viper34 hocam ile birlikte toplasak 200 sayfadan bile fazla olacak şekilde ona Realme 7'nin alınabilir bir model olduğunu anlatmaya çalıştık.
Arkadaşımızın savunması şöyleydi.
Ben giriş seviyesi çöp bir Samsung cihaz kullandım, o cihaz eski ve çöp bir MediaTek yonga setini kullanıyordu ve cihaz ısınıyordu, bu yüzden G95 çöp diyebiliriz ki bunu hiçbir zaman kabul etmedi.
Bize sürekli Realme fanboyu diyeceklerini sanardım bu arada
forumda birçok kişinin Xiaomi yerine Realme almasını sağladık ve bu sırada Realme'yı gereksiz övmüş olabiliriz
Önerilerimiz yene değişmezdi eminim ama buna emin olduğum kadar markayı gereksiz savunduğumuzdan da eminim.
Şu anda eski mesajlarımı görünce utanıyorum gerçekten çünkü MIUI'da fazlasıyla gömmüşüz.
O kadar mesajım arasından şunu anladım ki Xiaomi yazılım konusunda gerçekten anlayamayacağımız bir şirket.
Bir Note 8 Pro'da yaşanan sorunlara bakıyorum bir de Note 9S ve Note 9 Pro'da yaşanan sorunlara.
Konuya dönecek olursak hocam X3 NFC gerçekten anormal bir sıcaklık gösterdiğini düşünmüyorum.
Havalar şu anda çok sıcak ve her cihaz normale göre abartılı sıcaklıklar gösterebiliyor ve X3 NFC'nin donanımsal olarak anormal ısınacağını sanmıyorum.
X3 NFC donanımsal olarak ısınırsa Realme 7 hayli hayli ısınır.
Note 8 Pro zaten çok fazla ısınıyor ve G90t ile G95'in benzerliğini çoğu kişi biliyordur.
İşlemci Nm'sine bakacak olursak X3 NFC zaten önde (GPU olarak Realme 7 daha önde, bu yüzden oyunlarda benzer sıcaklıklar var aslında).
Xiaomi'nin termal Pad'i pek iyi yerleştirmediğinin söylendiğini hatırlıyorum ama bu konu hakkında detaylı bir araştırma yapmadım + olarak MIUI ısınmasına yol açabilir evet ama bu da donanımsal sayılmaz bence ki MIUI'ın anormal sıcaklıklara çıkartacağını da düşünmüyorum öyle olsa çok çok fazla kişide görülürdü.
X3 Pro'da olan durumun aynısı burada da var yani hocam. Benim konumda X3 Pro'nun ısınması hakkında söylenilenlerin büyük bölümünü X3 NFC içinde söyleyebiliriz ama bence bunun yerine X3 NFC için bir konu açalım böylece hem daha fazla kişinin hem de cihazı kullanan kişilerin fikirlerini alabiliriz ama donanımsal olarak dediğim gibi X3 NFC'de bir sorun gözükmüyor.