İnsanların paylaşım yapabileceği bir site açmak

Sayles054

Centipat
Daha fazla  
Bir blog sayfası açmak istiyorum. İnsanların birbirleriyle sohbet edebileceği, dosyalar paylaşabileceği ve genel olarak sorunlarını giderebileceği bir site olmasını hedefliyorum. Domain ve benzeri konulara girmeden, düşük bütçeyle açabileceğim bir yol var mı acaba?

Dosya paylaşımı olduğu sürece sunucu alanı ücreti seni zorlar.
Kendin yapmak için (kod bilgin olmadığını sanıyorum) en pratiği Wordpress üzerinden gitmek.
Wordpress'i bilgisayarına yerel olarak kurar, alan adı, hosting (barındırma) almadan kendi bilgisayarında hem öğrenir hem de istediğin şekle ufak ufak getirirsin.
İşin bitince de gerekli alımları yapıp kendi yerine (internete) yükler, insanların kullanımına açarsın.
Ha yapar mısın? İlk başta bol bol okuyup, bol bol video izlersen evet, kesinlikle yapabilirsin.
Ben bu işler çok daha zorken ve video yokken okuya okuya yaptıysam sen illa ki yaparsın. Çünkü şimdi her adımı çok daha kolay.

Wordpress arada sırada %30 kampanya yapıyor, denk getirebilirsen uyguna bir paket bulabilirsin diye düşünüyorum. Hostinger'da aynı şekilde uygun fiyatlı ve basit bir arayüzü olduğu için anlaması çok kolay. Bilgin yoksa çok video izlemen ve öğrenmen gerekir. Bu sana korku depolamasın çünkü başardıkça mutlu olacaksın. Emin ol imkansız değil sadece odaklanmak ve vakit ayırmak gerekir. Umarım başarırsın da ilk ziyaretçilerin biz oluruz ki başaracaksın. 😄

Bir blog sayfası açmak istiyorum. İnsanların birbirleriyle sohbet edebileceği, dosyalar paylaşabileceği ve genel olarak sorunlarını giderebileceği bir site olmasını hedefliyorum. Domain ve benzeri konulara girmeden, düşük bütçeyle açabileceğim bir yol var mı acaba?

2.039TL Hostinger ile 1 yıllık domain+hosting alabilirsin. 200GB depolama var. Yani sana kalmış ama tavsiyem toplu bir hosting uygulamasından alman.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslinda boyle bir projenin en kolay kismi kodunu yazmak. Insanlarin serbestce paylasim yapmasi fazla moderasyon ihtiyaci doguracak. Botlarla ugrasacaksin, kufur eden olacak, gereksiz ~ +18 icerikler olacak, virus yaymaya calisan olacak vs.

Eger yayilirsa, ekip kurar ve kodun organizasyonunu degistirirsin teknik bilgin olmasa bile. Ancak esas sorun reklam ve moderasyonda. Insanlarin sadece yorum yaptigi bir platformu bile yonetmek cok zor, dosya paylasimi bir kenara.

Elbette reklam ayagi da var ustte bahsettigim gibi, eger ciddi bir proje ise en cok para buraya gidecek.

Hobi amacliysa zaten hazir scriptlerden alip yurursun, ugrasip da sifirdan dizayn etmeye/ettirmeye gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı