İnsanların yıllarca emek verip sonra kötü bir yaşama sahip olması

Yüksek ihtimal dalga geçmek amacıyla yazdınız. Madem biliyorsunuz neden karşı çıkmıyorsunuz?
Ben hala hükümet değişmez diye düşünüyorum her yer şaklaban dolu İnstagram'da kemal oy olarak geçti diye sallayan mı dersin Tiktok'ta abaza dayıları kendilerine çekmek için sahte kadın hesaplarıyla övme mi dersin Twitter'de manşetler hep hükümete yarayan mı dersin bilemedim ya.

Yatırım yapmayı bilmiyor insanlar ekonomiyi suçlayalım evet kötü ama şu enflasyonist dönemde düşük faizi doğru kullanan herkes çok para kazandı bu süreç devam edecek mi bilmiyorum ama 3-4 senede doğru yatırım ile dolar milyoneri oldu insanlar. 2020 başında insanlar kızmıştı belki hatırlarsınız ekonomi bu durumdayken konut mu alınır işte ülke kötü durumda devlet kredileri ucuzlatıyor tarzı kızılıyordu. O dönem az bir peşinat ödeyip ev taksidine girenlerin borçları şu an eridi evlerde üstüne değerlendi. TL olarak düşünmeyin evler direkt dolar olarak değerlendi. Sadece örnek amaçlı bir yakınımız 110 bin dolar aldığı ev şu an 280-350 bin dolar civarında. Bu arada peşinatlarda aşırı düşüktü.

15-20 senelik ev kredilerine giren insanlar tanıyorum 2017'den giren birisi şu an 1000 TL gibi komik rakamlar ödüyor ev kredisine evleri üstüne aşırıda değerlenmiş durumda. Borç eriyip yok oldu neredeyse. Her dolar artışında bu insanların borcu azalıyor. Hatta bu tanıdığım kişi borç çekmeye zorlanmıştı çalışmadığı başka bir bankadan çekmişti krediyi sonra asıl çalıştığı banka 2 sene sonra o krediyi satın alıp yapılandırdı sebebini bilmiyorum ama faizi azaldı :D

Ekonomi konusunda eğitim lazım ama bakın bu lafı ben 10 sene önce de duymuştum halen lazım. 2018 de incenin seçim çalışmalarında kullandığı ne proje lafı varsa adam 2023 seçiminde benzerlerini kurmuştu mesela ama hatırlamayan insan o kadar az ki şaşırtıcı gerçekten.

Merhaba arkadaşlar. Ben anlamıyorum. Bazı insanlar yıllarca okullarda başarılı oluyor, sonra bir işe girip belki 15-20 yılını verip başarılı oluyor ama sonra işi bırakınca ve emekli olunca hiçbir şey kazanmamış oluyorlar. Normalde refah içinde yaşaması gerekirken, emekli maaşı zammı bekliyor veya tatile nasıl para biriktirebilirim diye düşünüyor. Bu nasıl hayat? Ben böyle bir hayatı hiçbir zaman istemiyorum. Ya sokakta yaşayacak kadar fakir kalırım ya da zengin olup hayatımı yaşarım. Bilmiyorum, kimsenin çocukken hayali bu değildir bence. Bu sistemin amacı bizi köleleştirip kendilerinin servetine servet eklemek. İnsanların ömrü çalışarak geçiyor ve sonuç sadece bir emekli maaşı. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Çok doğru söylüyorsun hocam 16 yıl okul okuyorsun 6 ay askerlik görevini yapıyorsun sonra asgari ücretin 2-3K üstüne bir yerde işe başlıyorsun evleniyorsun iyi kötü bir ev bir araba alıyorsun ve 10-15 sene bunun taksidini ödüyorsun sonrası senin de dediğin gibi, bu ülkede torpil olmadan hiçbir yere gelemezsin ekmek-pide sırasında bile torpil var kimse bana üst makamlarda torpil yok demesin.

Turkiye'ye özel bir durum değil bu. Bizdeki etkileri daha fazla sadece. Nereye gidersen git en zengin %1 senin malınla hayatını yaşıyor. Sen de aylık aldığın maaşla geçiniyorsun.

Turkiye'ye özel bir durum değil bu. Bizdeki etkileri daha fazla sadece. Nereye gidersen git en zengin %1 senin malınla hayatını yaşıyor. Sen de aylık aldığın maaşla geçiniyorsun.

Doğru, fakat Almanya, İsviçre, Amerika, Norveç gibi ülkelerde tatilini de yapıyorsun, lüks restoranlarda yemek de yiyebiliyorsun, en yeni çıkan telefonu da kolaylıkla alabiliyorsun. Fakat biz de bunların hiç biri yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı