KidisComeBack
Decapat
Daha fazla
İnsan ırkının gelişmesi veya dünya ekosistemini iyleştirme çabaları yok. İşin garip tarafı çoğu kişi bunları bile düşünmüyor. TikTok video çekiyor/izliyor.
Nasıl sığ buldunuz bilmiyorum sanırım pek anlamadığınızı veya ben anlatamadığımı düşündüğümden dolayı şöyle bir açıklık getiriyorum;4000 yıl öncesi ve bugün ile kıyasladığımda insanların özünde fikir ayrılıkları,güç gibi vb. nedenlerden dolayı hâla insanların birbirini öldürme ve köleleştirme uğruna yaptıklarının aynı olduğuna ve bu alanlarda ki ilerlemelerin ,insanlığın ve dünyanın gelişmesinden daha önde olduğuna değindim.En önemlisi güç diye adlandırdığımız şeylerin bu olmaması gerektiği.Hocam yazını beğenmememi umarım ofansif algılamazsın, bazen alınanlar oluyor diye belirtme gereği duydum. Size katılmıyorum, kabaca açıklayayım: insanlığı 4000 yıl öncesi ile kıyaslarken kullandığınız ölçütleri sığ buldum. Niye sığ bulduğumu en güzel açıklayan ölçütünüzü aşağı koyuyorum.
Öncelikle insan ırkının ve dünyanın gelişmişlik seviyesinde bir ilerleme olmadığını kanaatindeyim.
Yani geliştirdiğimiz bunca teknoloji gibi imkanlar sadece daha fazla güç içindir.
__________Kimi bilim adamları daha büyük etkiye sahip silahlar üretmeye çalışırken kimileri hastalıklara çare bulmaya çalışıyor. Hangisi üzerinde daha çok çalıştığımızı siz düşünün. Gerçi hastalıkları ve salgınları çıkartanlarla ilaçları üretenler bile aynı şirketler olabiliyor.
4000 yıl öncesi ve bugün ile kıyasladığımda insanların özünde fikir ayrılıkları, güç gibi vb. nedenlerden dolayı hâla insanların birbirini öldürme ve köleleştirme uğruna yaptıklarının aynı olduğuna ve bu alanlarda ki ilerlemelerin, insanlığın ve dünyanın gelişmesinden daha önde olduğuna değindim. En önemlisi güç diye adlandırdığımız şeylerin bu olmaması gerektiği.
Yazdığınıza tümüne cevap vermem için tek tek açıklamam gerecek fakat yazılanlarla alakalı hiçbir şey anlamadığını düşündüğüm için buna gerek duymuyorum.Aslında ampul icat örneğinden sonra sizin kullandığınız tabirle sığ düşüncelerinizden öteye geçip düşünemediğiniz aşikar ve bu yüzden anlayamıyorsunuz.Eğer ki sırf yazmak için yazmadıysanız benden size bir tavsiye bolca paragraf sorusu çözdüğünüzde okuduğunu anlama becerilerini geliştirebilirsiniz.Hocam takıldığım konu topa tüfeğe güdümlü olmanız diyebilirim.
Misal ben ampulü icat edeyim. Bu icat; insanların hayatını oldukça kolaylaştıran, önemli bir teknolojik gelişmedir. Ama dersen ki: "EY @UluErdem25, bu icadından elde ettiğin gelir ile ekonomik üstünlük sağlayıp bunu gücüne güç katmak için kullanacaksın!", "Oluuur" derim. Bunda bir sıkıntı görmüyorum. Ama dikkat çekmek istediğim konu, ben insanları daha etkili öldürme yolları aramıyorum.
(Tabi güç tanımı da önemli. Burada gücüne güç katma derken bahsettiğim şey, toplumdaki yerini sağlamlaştırma olarak düşünülebilir)
Elbette öyle amaçları olan insanlar vardır. Hatta sanıyorum ki bu insanların kurduğu/yönettiği veya manipüle ettiği sistemler/düzenler üzerinden bu düşüncenizi geliştirip, 4000 yıl önce de muhtemelen insanlar birbirini nasıl daha etkili bir şekilde öldürebilip üstünlük kurabilirler arayışındaydılar diyorsunuz. Yok ne alaka diyebilirsiniz ben öyle anladım, aksiyse düzeltin lütfen. Ama gidip de insanlık bunun üzerinedir denmez yani, ben öyle düşünüyorum.
İster gerçek olsun ister olmasın, bizi hasta eden ile tedavi edenler aynı düşüncesinden yola çıkarak aşağıda altı çizili kısmı söylemeniz bence zırvadır ve bakış açınızı neden sığ olarak tanımladığım hakkında fikir verebilir. Oldukça nankörce bir görüş olduğunu düşünüyorum. Bugün sahip olduğumuz tıbbi imkanlarımızın hepsini göz ardı edip, düşüncenizi desteklemek için bulduğunuz bir açıktan yararlanarak hiç ediyorsunuz.
Hocam bahsettiğiniz ilerlemelerin, insanlığın ve dünyanın gelişmesinden daha önde olduğu kısmına katılmıyorum özet olarak. O konularda yapılacak bir ilerleme için bilim bin ilerliyor diye düşünüyorum.
Otizm artıyor. Bu konuda gelişme var. Aslında eskiden de vardı ama bu kadar değildi. Okuma yazma artması ile Ateizm de arttı.Selam arkadaşlar, bu düşünceler herkese hitap etmeyebilir ilgisini çekenlere yazıyorum.
Öncelikle insan ırkının ve dünyanın gelişmişlik seviyesinde bir ilerleme olmadığını kanaatindeyim.
Yani geliştirdiğimiz bunca teknoloji gibi imkanlar sadece daha fazla güç içindir.
Şöyle ki bir ülkenin gelişmiş olabilmesi için enerji, eğitim vb alanların ötesinde savunma sanayi(tüm ülkeler savunma adına yapıyor da kim bu saldıran belli değil) de güçlü olması gerekiyor. Bizim güç diye algıladığımız şey maalesef ki savunma sanayi alanındaki gelişmişliktir.
Olası 3.dünya savaşı olsun veya güç ile otorite sağlamaya çalışıdığı bir düzen. İnsanlar daha uzun menzilli füze, uçak, tank gibi askeri alanda önemli ilerlemeler yapmaya gayreti içerisindeler.
Yani daha etkili bir şekilde insan öldürmekte ileri gitmeye çalışıyoruz.
Bu kurulu sistemde de tüm ülkeleri bu alanda ilerleme yaparak kimisi başka ülkelerden satın alarak devam etmek durumunda kalıyor.
Kimisi var olma mücadelesi kimsi elinde olan gücü koruyabilmek için hep daha fazla askeri alanda ilerlemeler kat ediliyor.
Kimi bilim adamları daha büyük etkiye sahip silahlar üretmeye çalışırken kimileri hastalıklara çare bulmaya çalışıyor. Hangisi üzerinde daha çok çalıştığımızı siz düşünün. Gerçi hastalıkları ve salgınları çıkaratanlarla ilaçları üretenler bile aynı şirketler olabiliyor.
Tek amaç para yani güç.
Dünya ekosistemi iyileştirmek ve insan ırkının gelişmesini sağlamak yeni bir dünya sistemi oluşturulması üzerinde çalışmadığından dolayı her geçen gün dünyamızı tek bomba ile patlabilecek veya kimyasal silahlar ile kitlesel yok oluş sağlayabilecek seviyelere geldik.
İzlediğim belgesellerden bazıları tarih de ki insanlar ya da topluluklarla ilgli oluyor. Dikkat ettiğim kadarıyla 4 bin yıl önce de insanlar böyle düşünüyordu. Güçlü surlar yapılıyordu günümüzde Patriot vb. yapılıyor. Artık insanları avlayarak öldürmüyoruz gerçi o zamanda vardı köle yapmak ama günümüzde köleleştirmede köle olan farkında bile olmadığı için daha çok verimli köleler oluyor. İlk insanlar gibi düşünülen sitemi geliştirmekteyi bırakıp kökünden bazı şeyleri değiştirmek gerek.
Bunun artık böyle düşünülmemesi gerektiği kanaatindeyim. Önceki insanların gittiği yoldan gidersek hep aynı şeyleri tekrar etmekten öteye geçemeyeceğiz.
İnsan ırkının gelişmesi veya dünya ekosistemini iyleştirme çabaları yok. İşin garip tarafı çoğu kişi bunları bile düşünmüyor. TikTok video çekiyor/izliyor.
13-19 yaşında ki bireylerin bu hayat daha fazla bir şey ifade etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Örneğin bir kişinin üniv ile eğitim hayatı 23-25 oluyor. Çalışması işe girmesi sonrasında bir pozisiyon da yükselmesi veya işinde profesyonelleşmesi ile 40'a kadar gidebiliyor. Bu sistemi iyileştirebilecek olan yöneticilere bakıldığında maalesef ki genç olmuyor. Çünkü bizim genç diye adlandırdığımız yaş grubunu sadece eğlence ve oyun sınıfında bırakılıyor. Çoğunun hoşuna gittiği içinde pek sorun teşkil etmiyor ama bunu sorun olarak görenlerde bu düşüncelerin ötesinde pek bir şey yapamıyor. Köklü bir değişimi her insanın gücü yetmeyebilir ama o gücün yanında bu gençler yer aldıkça her şeyin değişebileceğini umuyorum. Tüm dünya ülkelerinde barınma, yemek ve giyinmek gibi temel ihtiyaçlar için senelerce köle gibi çalışabilirsiniz. Kimi ülkede 30 sene kimisinde 25 sene çalışrısınız onu bilmem. Tabii ki aramızdan bazıları iyi bir iş pozisyonunda çalışır veya başarılı işler kuralar ama genel olarak bu yüzdelik oranı aza indirgemeye çalışıyorlar. Yapay zeka gibi teknolojinin ilerlemesi ile otomasyonların bile varlıkları sanayi de belirli ölçekde insanların iş imkanlarını kıstılıyorlar.
bunlar zaten bugünün pek sorunu olması bile geleceğin sorunu! En önemlisi insanlığın bir sorunudur.