Hocam yazını beğenmememi umarım ofansif algılamazsın, bazen alınanlar oluyor diye belirtme gereği duydum. Size katılmıyorum, kabaca açıklayayım: . . . . . . .
Eğer bir fikirde yanlış bulduğun hususlar var ise katılmadığını sebepleri ile söylemeyi denemelisin.
Hocam takıldığım konu topa tüfeğe güdümlü olmanız diyebilirim.
Sebebini de ampul örneğinde anlattım.
İnsan ırkının gelişmesi veya dünya ekosistemini iyileştirme çabaları yok. İşin garip tarafı çoğu kişi bunları bile düşünmüyor. TikTok video çekiyor/izliyor.
13-19 yaşında ki bireylerin bu hayat daha fazla bir şey ifade etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Burada ölçütün TikTok olmasını sığ buldum, düşünceni sığ bulmam kişisel eleştiri değil. "Sen sığ görüşlü bir insansın" demedim, görüşünü sığ buldum dedim üstüne üstlük "Umarım ofansif algılamazsın" demiştim.
Yok arkasında durun vs. burada altta ne sen ne ben kalırız. Eğer bir fikirde yanlış bulduğun hususlar var ise katılmadığını sebepleri ile söylemeyi denemelisin araya serpiştirdiğin kişisel eleştirilerinle değil ama sen ilk mesajında bunu tercih etmişsin sonrası da aynı zaten.
Her mesajımda sebebini anlattım, örnek kullandım.
Kendi fikrimi belirttim. Özellikle belirtmeme rağmen hala alınıyorsun ya ona şaşıyorum. Ortaya bir şey attın, katılmadım, git okuduğunu anla dedin başka cevap vermedin. Aslında cevap vermeye gerek görmediğini söyledin.
Aslında şöyle bir durum daha var senin 1 satır cümleyi alıp yorumlamaya çalışmak senin sığ düşüncelerden dolayı fazla düşünemediğini gösteriyor. Bundan dolayı benim sana sığ demem dayanıksız olduğunu göstermiyor.
(!) Tabi, çok güzel dayanak. Neremize dayarsak dayayalım.
"1 satır cümleyi şöyle yorumladığın için sığsın düşünemiyorsun!" bile diyemiyorsun, dönüp bana ne diyorsun.
Ben konuda pek detaya girmeden anlaşılabilir olacağını ummuşum. Zaten Forumda ki tüm paylaşımlar fikir alışverişi yapılmak için paylaşılıyor. Senin gibiler olunca fikirler hariç başka şeyler tartışılıyor.
Valla kusura bakma, basit bir tartışmayı bile yürütemeyip beni başkalaştırman da ayrı bir zırva. Fikir alış verişi yapmayıp, görüşünün zırva olduğunu düşündüğü için karşındakini; düşünemeyen, okuduğunu anlamayan, saldırgan ilan etmen de ayrı bir zırva.