İnsanlığın Yok Olmasının Gerekliliği!

Bencillik değil de, anlatamıyorum işte. Onların belli bir amacının olduğunu sanmıyorum. Hunharca diğer canlıları yok etmek de istemiyorum tabii ki.

Yanlış aktardım yine. Sizli bizli konuşma ya. Onların tek amacı neslini devam ettirmek, nesillerini devam ettirirken ekosistemin dengeli olmasına da yardımcı oluyorlar, yoksa amaçlarının ekosistemi dengeli tutmak olduğunu sanmıyorum. Nesillerini devam ettirmek dışında amaçları yok. Ama bizim yapmamız gerekenin onların neslini yok etmek olduğunu söylemiyorum, bizi yöneten, yani dünyayı yöneten bencil insanlar çok hatalı bu konuda. Yoksa senin ya da benim onları yok ettiğimizi sanmıyorum. Yani tek yapmamız gereken ekosisteme uymak aslında.

Bu başlık anlatılmak/konuşulmak istenilen konuyu tam ifade etmiyor gibi yani şöyle açıklayayım insanlığın derken insanların yapmış olduğu eylemleri ifade ediyor gibi asıl konuşulması gereken insanların yok olmasının gerekliği ise başlık insan ırkının yok olmasının gerekliliği olması gerekir.

İnsan olmadan Dünya'nın bir anlamı olmaz. Monoton ve düz bir çizgide gerçekleşen bir döngü kalır geriye. Diğer canlıların kompleks bir aklı yok. Yani insansız bir yaşam stabil olurdu. O zaman da geriye kalan canlılar için bir şey ifade etmezdi.

Aslinda sadece dunyaya geldigimiz icin yasamak istiyoruz, cunku olmekten korkuyoruz. Belirsizlik bizi korkutuyor. Boslukta kalmaktan korkuyoruz, hayati anlamli kilmak icin kendimizi bir seylere inanmak zorunda hissediyor ve buna bagli olarak "amaclar" ediniyoruz. Bazi arkadaslar surekli olarak hayvanlarin herhangi bir yasama amacinin olmadigindan bahsetmis. Hayvanlarin benzer dusuncelere sahip olmadigini kim iddia edebilir ? Filler, yunuslar, goriller ve daha sayamadigim bircok zeki hayvan bizim aldigimiz egitimi almis olsa veya ellerinde yerimizde olup dunyayi yonetecek konumda olma firsati olsa, dunyanin bugun oldugundan daha kotu bir yer olacagini kim soyleyebilir ? Bizi onlardan ustun kilan nedir ? Neden diger hayvanlardan daha cok yasamayi hak ediyoruz ?

Peki ya insanlarin dunyaya kattigi anlam nedir ? Ne icin buradayiz, ne icin yasiyoruz ? Cogumuz sadece yasiyoruz, gunde 12 saat uyuyor ,uyanik oldugumuz zamanin cogunu yemek yiyerek bilgisayar basinda hunharca harciyoruz. Ancak bir amacimiz var; cunku biz insaniz, bir amacimiz olmali. Her gecen gun olume biraz daha yaklasiyoruz ancak tek amacimiz mutlu olmak ve iyi bir insan olup cennete gidebilmek. Kulaga biraz komik geliyor. Topu topu 70-80 sene yasayacagiz, bu mudur yani...

Kendi canına kıyanlarda, nasıl bir cesaret var anlamıyorum. Hakikaten belirsizlik korkutuyor. Ne olacak?
Ve insan yaşamak istiyor ufacık zevkler için bile. Yoksa eski devirlerde ölmek isteyenler, kendini öldürseydi bu zamanda insanoğlu yoktu, biz yoktuk, bilgisayar oynayan yoktu. Bilgisayar yoktu. Hayatın amacını düşünen yoktu.

İnsanoğlunu ölümsüz olarak düşünebilir miyiz? Belki düşünebiliriz. Biz ilk insanların kopyası değil miyiz? Yani konuşmamız, davranışlarımız farklı olabilir ama biz tıpkı o ilk insanlar gibiyiz. Belki daha gelişmiş. Biz ölüyoruz, başka bir insan doğuyor. Bireysel düşünmezsek, insanoğlu hep var oluyor.

Yani ruh dediğimiz şey bir bilinç belki de, bu bilinç ortak bir bilinç olabilir.

Saçmaladım biraz ama, bir bit veri ne işe yarar. Hiç. Sekiz bit veri, byte olur bir olay olur. Byte'lar çoğalır 1Kbyte olur. Kbyte'larla belki bir hesap makinesi yapılabilir. Byte'lar Mbyte olur. Oyun yapılabilir. Video izlenebilir. Gbyte'lar işleri daha hızlı yapmamızı sağlıyor. Hücreler çoğaldıkça bir anlam ortaya çıkıyor, bir şeyler daha hızlı yapılıyor. Belki de bizi bu derece çoğaltmanın da bir yerlerde bir amacı vardır. Bir işe yarıyoruzdur. Nebileyim işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…