Instagram çöktü mü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Genel bir sosyal medya karartması varsa eğer, sebebini tespit eden lütfen paylaşsın...

Bende giremiyorum, TürkNet bugün MTA'da sunucuya girmeme de müsade etmedi acaba sağlayıcıdan mı? Instagram'mı çöktü?Eki Görüntüle 2271249

Sağlayıcıdan ya. Turkcell bazlı mobil veride ve VPN girişlerine sorun yok. Instagram trafiği de sağlam. Kısıtlıyorlar herhalde bir şekilde.

1722561814156.png

Tamamen gitti.

Sağlayıcıdan ya. Turkcell bazlı mobil veride ve VPN girişlerine sorun yok. Instagram trafiği de sağlam. Kısıtlıyorlar herhalde bir şekilde.
Allah, allah kime ne kardeşim? Kime ne? Ben Reels izleyeceğim buna kim karışıyor? Arkadaşım ile yazışıcağım kim karışıyor? Çok saçma çok gereksiz sıkıyorlar.

İlk başta ihtimal vermemiştim ben ama Twitter şu an hiçbir gönderi yüklenmiyor. Instagram zaten direkt yok. Anlam veremiyorum bu işe. Deprem olur, Twitter kapatılır. Filistin ile ilgili bir şey olur, Instagram kapatılır.
Kusasım geliyor artık.

Bende de şu an Instagram'da sayfa yenilenmiyor. Yüklemeler yapılmıyor.

Goodbyedpi ve cloudflare dns kullanarak erişebiliyorum. Siz de şimdilik öyle yapabilirsiniz.
Bende öyle yapıyorum.
İlk başta ihtimal vermemiştim ben ama Twitter şu an hiçbir gönderi yüklenmiyor. Instagram zaten direkt yok. Anlam veremiyorum bu işe. Deprem olur, Twitter kapatılır. Filistin ile ilgili bir şey olur, Instagram kapatılır.
Kusasım geliyor artık.
Kime ne kardeşim benim davam değil Filistin, Beni kısıtlayamazsın.

Bir değişiklik var sanırsam,
CMD üzerinden "instagram.com" adresine ping atınca 195.175.254.2 adresine ping atıyorum.
Fakat bu IP adresine icmp isteği gönderilmiyor. Yani ping zaman aşımına uğruyor.

1722561688085.png

Bu "instagram.com" adresini checkhost sitesine girdiğimde Türkiye sunucularının 157.240.238.174 adresine bağlandığını görüyoruz yani DNS'lerde bir şekilde değişiklik olabilir ve bunu gece yapmaya karar vermiş olabilirler, bu saatte aktif kullanım olmadığı için.

1722561674406.png

Not: 195.175.254.2 adresine bağlanmaya çalıştığımda, 254.0.0.2 adresine yönlendirmeye çalıştı. Bu olay kafamı karıştırdı.
1722561875933.png

Bir değişiklik var sanırsam,
CMD üzerinden "instagram.com" adresine ping atınca 195.175.254.2 adresine ping atıyorum.
Fakat bu IP adresine icmp isteği gönderilmiyor. Yani ping zaman aşımına uğruyor.

Eki Görüntüle 2271248

Bu "instagram.com" adresini checkhost sitesine girdiğimde Türkiye sunucularının 157.240.238.174 adresine bağlandığını görüyoruz yani DNS'lerde bir şekilde değişiklik olabilir ve bunu gece yapmaya karar vermiş olabilirler, bu saatte aktif kullanım olmadığı için.

Eki Görüntüle 2271247

Not: 195.175.254.2 adresine bağlanmaya çalıştığımda, 254.0.0.2 adresine yönlendirmeye çalıştı. Bu olay kafamı karıştırdı.
Eki Görüntüle 2271251
Türk Telekom adresi!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı