Instagram hesabı çalınmış olabilir

Makaleler
1
Yer
Detroit
Bu sabah her zaman yaptığım gibi giriş yapmaya çalıştım giriş yapılmadı şifrem değişmiş aynı zamanda Ukrayna da hesabıma giriş yapıldığına dair bilgi aldım. İşin garip tarafı hesapta 50 kişiyi takip ediyorum 100takipçim var hiçbir özelliği yok yani hesabın sadece yakın arkadaşlarımla iletişim kurmak için kullandığım bir hesap. Email ile hemen şifremi yeniledim giriş yapabildim hesaba 150 kişiyi takip ediyor olduğumu fark ettim baktım tanımadığım saçma sapan yabancı insanların hesapları takip edilmiş onun dışında hiçbir değişiklik yok. Tek tek çıkardım 100 tane tanımadığım insanı takipten. Şimdi ne yapmam gerek? Hiçbir bağlantıya vesaire tıklamıyorum veya şifremi paylaşmıyorum nasıl çalınabildi? Ekstradan bir şey olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hesabını çalan kişi takipçi basma servislerine eklemiştir ya da satmıştır, bu şekilde takipçi botu şeklinde kullanılıp diğer hesaplara takipçi basılmış, bu amaçla kullanmak için rastgele bulup çalınmıştır büyük ihtimalle.

Büyük ihtimal takipçi botu olarak kullandılar hesabınızı şifrenizi değiştirin 2FA açın telefonunuzu ESET ile tarama yaptırın.

Hesabınızın şifresi değiştirip 2FA açın. Yeni şifre oluştururken 8 karakterden uzun yapıp büyük-küçük harflere, özel karakterlere ve rakamlara yer verin. Örneğin: !Şifredeneme8175-4181.

Tamamdır arkadaşlar çok teşekkürler hemen 2FA denilen olayı açıyorum. Hangi yöntemle çalabildiler hesabı acaba? Söylediğim gibi hiçbir bağlantıya tıklamıyorum veya riskli hareketler yapmıyorum. Bu insanlar herhangi bir hesabı anında ele geçirebiliyor mu?

Tamamdır arkadaşlar çok teşekkürler hemen 2fa denilen olayı açıyorum. Hangi yöntemle çalabildiler hesabı acaba? Söylediğim gibi hiçbir bağlantıya tıklamıyorum veya riskli hareketler yapmıyorum. Bu insanlar herhangi bir hesabı anında ele geçirebiliyor mu?

Eğer 2 aşamalı doğrulaman yoksa ve parolan kolaysa anında ele geçirebilirler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı