Instagram hesabım çalınırsa diğer hesaplar tehlikeye girer mi?

nsaearaq

Yoctopat
Daha fazla  
Dün bilgisayarıma güvenilir olmayan bir siteden oyun indirdim. 20 MB olması şüphelendirmişti beni indirdikten sonra kurdum. Ama hata verdi oyun gelmemişti. 2 3 kere daha denedim. Sonra sildim ESET antivirüsten tam tarama yaptırdım. Bir şey cıkmadı. Ben de rahatlamıştım ama bugün baktım Instagram hesabım çalınmış. Elon Musk postu ile hikaye atıp bırakmışlar ama şifresi değişmemişti geri tekrar değiştirdim. Telefondan (PC de sadece Opera'nın hızlı erişiminde acıktı Instagram) tedbir olarak diğer hesaplarımın şifresini de değiştirdim. Ama PC de keylogger tarzı veya başka bir yazılım vardır diye çekiniyorum. Ne yapmalıyım?

Telefon üzerinden Instagram gibi uygulamalara girip diğer tüm cihazlardan çıkış yap seçeneğine tıklayın. Eğer şifrelerinizi değiştirdikten sonra PC üzerinden buralara giriş yaptıysanız telefonunuzu kullanarak şifreleri tekrar değiştirin. Daha sonra PC'ye temiz kurulum yapın yoksa bu şüphe sizi yer bitirir.

Dün bilgisayarıma güvenilir olmayan bir siteden oyun indirdim. 20 MB olması şüphelendirmişti beni indirdikten sonra kurdum. Ama hata verdi oyun gelmemişti. 2 3 kere daha denedim. Sonra sildim ESET antivirüsten tam tarama yaptırdım. Bir şey cıkmadı. Ben de rahatlamıştım ama bugün baktım Instagram hesabım çalınmış. Elon Musk postu ile hikaye atıp bırakmışlar ama şifresi değişmemişti geri tekrar değiştirdim. Telefondan (PC de sadece Opera'nın hızlı erişiminde acıktı Instagram) tedbir olarak diğer hesaplarımın şifresini de değiştirdim. Ama PC de keylogger tarzı veya başka bir yazılım vardır diye çekiniyorum. Ne yapmalıyım?

Dostum aynı şey benim de başıma geldi hesaba girilip kripto, Elon Musk benzeri post ve hikayeler atılıyordu 2 kere şifreyi değiştikten sonra hesaba daha da bir şey olmadı o günden sonra diğer hesaplarıma da bir şey olmamıştı sadece Instagram'dan dediğim gibi Elon Musk postları kripto postları atılıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı