Instagram hikayem yüzünden okul hakkımda soruşturma başlatacağını söyledi

Tamam da bu kararı alan okulun aile birliğidir. Hiç dilekçe yazarak okul idaresine vermeyi düşündünüz mü? Öğretmenler bu durumda bir şey yapamaz.
Öğrencilerin dilekçeleri ölüme yakın olmadığı sürece umursanmıyor bizim okulda. Veli dilekçesinde pek fark olacağını sanmıyorum. Zaten çoğu veli "çocuğum okula gitsin sınıfı geçsin" kafasında olduğundan bunu umursamaz ama deneriz.
 
Dilekçe yazın ve bu durumdan rahatsız olan tüm öğrenciler altına imzasını atsın. Dilekçe verdiğiniz halde işleme de koyulmuyorsa CİMER'e şikayet etme hakkınız oluşur, bu durumda da CİMER'e şikayet edebilirsiniz. Okula dilekçe veriyoruz, gereken işlemi yapmıyor diye. MEB kılık kıyafet konusunda okulları zorlamıyor, bu kararı okul aile birliğine bırakıyor.
 
Zorunlu öğretim liseye kadar olmalı. İsteyen lise okumalı isteyen de lise yerine mesleki öğrenim okullarında okumalı. Başarılı öğrenciler mesleki öğrenim almak istiyorsa meslek liselerine gitmeli. Başarısız öğrenciler mesleki öğrenim okullarında kalmalı. Liselerin kalitesi arttırılmalı.

Düşük puanlı üniversite bölümleri kapatılmalı. Üniversiteler sadece bilim yuvası olmalıdır. Başarılı olup maddi imkansızlıklar yaşayan öğrencilere devletin burs bağlaması ve barınma/giyinme gibi temel ihtiyaçlarının tümünün karşılaması gerekir. Giyinme ihtiyacının karşılanması için devlet öğrencilere kıyafet kuponu vermeli. Mağazalar kupon ile yaptığı satıştan vergi iadesi almalıdır. Bu sayede firmalara da devlet bütçesine de ciddi bir yük binmemiş olacaktır.

Mesleki öğrenim okullarında okuyan dar gelirli öğrencilere herhangi bir devlet bursu verilmeyecek. Belirli sektörlerde stajyer çalışan olarak çalışabilecekler. Bahsettiğim okullarda okuyan öğrencieri, stajyer çalışan kapsamında işe alan işletmelere çalışan başına belirli bir oranda vergi iadesi yapılacak.

Meslek lisesinde okuyan öğrencilerin devlet yol masraflarını karşılayacak. 10. sınıftan itibaren stajyer çalışan olarak özel sektörde istihtamı sağlanacak. Firmalar, çalıştırdığı öğrenci için belirli oranda vergi iadesi alacak.

Gelecek vaat etmeyen hiçbir öğrenciye devlet burs/kredi vermemelidir.
Liseler arası geçiş her yıl belirlenen sınavlar ile mümkün olmalıdır. Liseler arası geçişe hak kazanan öğrenci not ortalamasını belirli bir seviyede tuttuğu durumda Meslek liseleri ya da Anadolu/Fen liseleri gibi okullarda okuyabilmeli.

Öğretmenler belirli dönemlerde sınava sokulmalıdır. Yetersiz öğretmenlerin meslekleri askıya alınmalıdır. Meslekleri askıya alınan öğretmenler seviye belirleme sınavlarına girebilmelidir. Başarılı olduğu takdirde tekrardan mesleğine dönebilir.

Tüm bu dediklerimin yapılabilinmesi için ekonominin düzgün olması gerekir.
Bence doğru sistem budur.

Buna ne çözüm olabilir hocam? Öğretmenler bu konularda öğrencilerin fikirleri daha mantıklı olsa bile umursamıyor. Özürümü diledim o gün. Elimde zaman makinası yok geri de dönemem.
Çözümü defalarca kez anlattım. Kurallara uymak. Uymak istemiyorsan daha önceden bahsettiğim yöntemi uygulamak:Karakterinden ödün vermeden dengeleri sağlamak.
 
Son düzenleme:
En başta hükümetin bu fikri desteklemesi gerekir ama o konuya girmeyelim
 

 
Küfür etmeden dert anlatılamıyor.

Gayet anlatılıyor, küfürsüz çevirisini de yazıyorum.
"Bu nasıl iş, piyasada adamakıllı pantolon yok, okula eşofmanla gittim. Güvenlik polis çevirmesi gibi durdurdu, okul kıyafetin nerede diye böbürleniyor. Sana ne! Senin okul kıyafetin nerede? Tişört ve şort giymişsin, bana laf atıyorsun. Beni reklam panosu mu sandınız? Neymiş, kaçak kişiler girerse anlarız diyor. Ne yani, dışarıdaki 80-100 TL'lik kıyafeti alıp giremeyecek mi?"
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…