Instagram'ı eskiden bayağı aktif kullanırdım. Instagram'ı sildim. 1-2 gün önce sadece video izlemek ve can sıkıntısını gidermek için kullanıyordum. Sevgili, arkadaş, dost falan yok. Kafa rahat.
Aslında Instagram kullanmanın ne kadar yanlış olduğunun farkına varmaya başladım. Bir aralar sosyal medyaya ara vermiştim. Bir rahatlama gelmişti. Baş ağrıları ve uyku problemleri son bulmuştu. Kimin ne yiyip içtiğini, kimin nereye gidip gitmediğini görmekten, şunun manitası kim bunun manitasi kim gına gelmişti artık.
Bayağı gereksiz olduğunu şimdi anlıyorum.
Instagram yerine Technopat'ta takılsan senin için 100 kat daha iyi. Yeni bilgiler öğrenirsin. Ama Instagram %99 boş. Zarardan başka bir şey değil. Instagram yasaklandığı zaman ülke bir durgunlaştı. Reels girsem gereksizce saçma sapan müzikler açıp dans ediyorlar. Gereksiz saçma sapan mizahlar, şakalar. Kızların gönderilerinin yorumları "aşkımmm bebeğim, müsait misin, çok güzelsinn" diyenlerle dolu. Profil fotoları saçma sapan ayna fotoğrafları. Erkeklerin çoğu tas kafa, yana bakan profil fotoğrafları. Açıklamalara mafya sözleri ve bir ninja emojisi. Storyler ayrı bir komik oluyor. Opsiyonel saçmalığıda var. Her Reels'in yorumlarının aynı mizahlarla aynı saçma şakalarla dolu olması. Bunlar sıkılmıyor mu kaç seneden beri bu durumdan anlamıyorum.
Bunların yanında Instagram'ı doğru kullananlarda var. Bilgi, haber sayfalarını takip edenler, motivasyon için kullananlar. Kendine zaman kısıtlaması koyanlar vb. bunlara lafım yok.
Buraya sizlerin fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi sormaya geldim. Sizce mantıklı mı? Zaman kaybı mı? Ne gibi tavsiyeleriniz, ne gibi görüşleriniz var bu konu hakkında arkadaşlar? Teşekkürler, iyi günler diliyorum. Kendinize çok iyi bakın. Saygılar Technopat yetkilileri ve üyeleri.