Instagram üzerinden dolandırılmak

Karşısında şirket babında bir yer yok ki.

Bu tür uygulama üzerinden para aktarılması veya havaleyle satın alımda yapacak bir şey olmuyor genelde.

Polis müdahale edebilir ama büyük bir meblağ olması lazım. Zira adamlar 50 TL için uğraşmayacaktır.
Yapacak bir şey olmadığını biliyorum ancak soruma cevap göremedim.
Bu yüzden diyoruz ya güvenilir yerlerden alışveriş yapın diye.
Yine de bu sorumlu olduğunu göstermez. Ne yapıp edip kendilerini güvenli gibi gösterebiliyorlar, bizzat karşılaştım.

Papara'ya bir telefon açıp destek ile görüşün, ödeme/aktarım işleminin iptal edilmesini ve geri alınması için ne yapmak gerekiyor, bilgi isteyin. Eğer çözüm olmazsa, en yakın karakol/jandarma başvuru yapın. Dilekçenizi açıkça başınıza gelen olayı anlatarak; saat, tarih, hesap adı, kullanılan ödeme yöntemi vs. gibi içerikleri tamamen yazın. Papara'da ödemenize ait dekontun çıktısını alıp, dilekçenize EK1 diyerek ekleyin.
Bu tip dolandırıcılık yapan hesapları artık çok daha kolay tespit edebiliyorlar. Yapanın yanına kalmaması için; bu adresten de şikayetinizi ve dilekçenizi gönderin İletişim Bilgileri

Canınızı sıkmayın, çok geçmiş olsun. Bu kafaların asla yanına kalmaz, bir yerden çıkar hiç merak etmeyin.

Sene 2020 insanlar Instagram'dan ya da sosyal medyadan alışveriş yapılmayacağını anlamadı daha.
Instagram alışverişine ben de karşıyım eğer sıfır ürün alınıyorsa. Ya kalitesizdir, ya çakmadır. Onun dışında Sahibinden'den bir şey almaktan farkı yok. Birçok insan bu platformları kullanıyor. İyi insanlar ve kötü insanlar her mecrada var. Bu arkadaşımıza da malesef kötü insan denk gelmiş ve dolandırılmış. Yüksek fiyatlı şeyler şehir dışından alınmamalı, eğer ürünü aldıktan sonra parayı gönderme şansınız yoksa. Zaten çoğu insan da parayı almadan ürünü yollamaz.

Papara'ya bir telefon açıp destek ile görüşün, ödeme/aktarım işleminin iptal edilmesini ve geri alınması için ne yapmak gerekiyor, bilgi isteyin. Eğer çözüm olmazsa, en yakın karakol/jandarma başvuru yapın. Dilekçenizi açıkça başınıza gelen olayı anlatarak; saat, tarih, hesap adı, kullanılan ödeme yöntemi vs. gibi içerikleri tamamen yazın. Papara'da ödemenize ait dekontun çıktısını alıp, dilekçenize EK1 diyerek ekleyin.
Bu tip dolandırıcılık yapan hesapları artık çok daha kolay tespit edebiliyorlar. Yapanın yanına kalmaması için; bu adresten de şikayetinizi ve dilekçenizi gönderin İletişim Bilgileri

Canınızı sıkmayın, çok geçmiş olsun. Bu kafaların asla yanına kalmaz, bir yerden çıkar hiç merak etmeyin.
Papara'nın bir şey yapabileceğini sanmıyorum yoksa bir kişi ile ticaret yaptığım zaman arar iptal edilmesini söyler paramı geri alırım.

Ordan mail göndersem ilgilenirlermi yoksa aramam gerekmi?

Ordan mail göndersem ilgilenirlermi yoksa aramam gerekmi?
Arayın, emniyet siber suçlar diğer bölümlere göre çok daha yardımcı olur. Ancak ilk başta bahsettiğim dilekçeyi yazıp, semtinizdeki karakola veya jandarmaya vermelisiniz. Elinizde evrak olsun çünkü büyük ihtimalle soruşturma için adım atacaklar, hatta Papara'dan bile teyit isteyebilirler. Meblağ ne olursa olsun, peşini bırakmazlar.

Arayın, emniyet siber suçlar diğer bölümlere göre çok daha yardımcı olur. Ancak ilk başta bahsettiğim dilekçeyi yazıp, semtinizdeki karakola veya jandarmaya vermelisiniz. Elinizde evrak olsun çünkü büyük ihtimalle soruşturma için adım atacaklar, hatta Papara'dan bile teyit isteyebilirler. Meblağ ne olursa olsun, peşini bırakmazlar.
Aslında çok büyük bir miktar değil ama bu kişi benım gibi en az 20-30 kişiyi daha dolandırmış.
Gelişme.
Dolandıran kişiniin numarasını ismini buldum bunlar işimi kolaylaştırırmı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı