Biz bugün arkadaşımla buradan şu an 260 lira (Tabi indirimde) olan Deluxe Random Key'den alıp bir deneyelim dedik. Güya Elden Ring, RDR2, The Last of Us, GTA 5, Days Gone, God of War ve God of War: Ragnarök gibi oyunlar veriliyormuş. Disco Elysium, Mortal Kombat 11, Spider Man, Back 4 Blood, Dying Light 2, XCOM 2 ve Ghost of Tsushima gibi oyunlar da veriliyormuş. Biliyoruz aslında AAA oyun gelmeyeceğini de bir denedik bakalım ne verecek diye. İkimize de ilk olarak Disco Elysium verildi ve bu gayet kısa sürede gerçekleşti. Evet, 260 liraya Disco Elysium aldık. O oyun bende zaten vardı ve Shopier sipariş kodum ve mailimle birlikte değişim talebinde bulundum. Değişim bir defaya mahsus yapılıyor ve Steam hesabınızın Public olması lazım ve arkadaş ekleme kodunu önceden sipariş esnasında açıklamada vermiş olmanız lazım. Bunun akabinde birkaç saat sonra değişim yapıldı ve bu defa da Mortal Kombat 11 verildi. Evet, Disco Elysium'u zamanında 15,25 TL'ye almış, Mortal Kombat 11'in Ultimate sürümünü Xbox Store'da 70 liradan az fiyata almıştım. Elden Ring ve The Last of Us gibivkallavi oyunlar zaten gelmezdi de, bari XCOM 2 falan denk gelseydi. Öte yandan, arkadaşımın hesabında Disco Elysium yoktu ve o yüzden değişim yapamadı.
Bu durum bizim şu hayat dersini çok güzel biçimde pekiştirmemize neden oldu: Kimse, hiç kimse size bir şeyi asıl fiyatından çok, çok aşağıya vermez. Random mevzusu o işte. 260 lira verirsin, Disco Elysium'un indirimsiz Steam fiyatına göre karda olursun, ya da Mortal Kombat 11'in Steam fiyatına kıyasla karda olursun. Ama asıl hayat dersi yine ekibin Shopier sayfasında veriliyor: Filo Gaming, içlerinde bir adet AAA oyun bulunan temiz Steam hesapları satıyor ve bir iki oyun için Steam key'i satıyor. Daha detaylı bakarsınız ama durum tam olarak şöyle (Şu an indirimdeler, o yüzden indirimli fiyatları vereceğim);
- Diablo 4'lü temiz Steam hesabı: 1300 tl
- Dying Light 2'li temiz Steam hesabı: 550 tl
- Red Dead Redemption 2'li temiz Steam hesabı: 700 tl
- Doom Eternal'li temiz Steam hesabı: 320 tl
- God of War (2018) Steam key fiyatı: 899 tl
- Doom Eternal TR Steam key fiyatı: 350 tl
Şimdi biz şey yapıyorduk değil mi, 260 lira verip Deluxe Random Key alıyorduk, çarkıfelek dönüyordu ve ta daaaaa! Bir adet God of War (2018) key'i. Ya da Diablo 4 key'i. Ya da Elden Ring key'i. Artık listede hangi oyunlar yer alıyorsa. Ee? Verdin sen 260 Turkish Lira, aldın sen God of War (2018)? Aldın sen Diablo 4? Aldın sen Elden Ring? Yoksa aldın sen üçün biri? Neyse efenim, durumlar öyleyken böyle.
Bize zaten o listedeki hiçbir AAA oyun verilmeyecekti. 260 lira vererek sadece Steam'deki ŞU ANKİ İNDİRİMSİZ fiyatlara nazaran büyük kar elde etmiş olacaktık. Yoksa Disco Elysium'u çıktığı zamanlar indirimlerde 15,25 TL iken almış, Mortal Kombat 11'in Ultimate sürümünüyse (şimdi bakıyoruuuuum), evet, 66,50 liraya almışım. Ha tabi, ekipteki arkadaşın hakkını yemeyeyim, o benim sadece Steam hesabıma baktı, Mortal Kombat 11'i görmedi kütüphanede ve onu verdi. AMA BEN NETİCEDE üçün birini ve değerli bir hayat dersini aldım mı? Aldım. Arkadaşım da değerli bir hayat dersi aldı mı? Aldı.
Amaan, neyse, uzar gider bu mevzu. Şunu anlayın istiyorum. o verilen 260 lira, o triple A oyunların hiçbiri ETMİYOR. Aslında 260 liranın Steam üzerinde tam karşılığını aldık ve bu karşılık, Elden Ring, Diablo IV, God of War falan değildi. Özür dilerim bu sözlerim için, ancak gerçekler böyle, bizim bugün yaptığımız, doğrulara kendimize tokat attırmak oldu sadece. Yani sizin anlayacağınız, mesela Diablo IV almak için ya tıpış tıpış Game Pass alacaksınız, ya Steam'de 50 doları ÇATIR ÇATIR ödeyeceksiniz, ya da Etail gibi isim yapmış key sitelerinden aşağı yukarı Steam fiyatını ödeyeceksiniz. Finito, hanımlar beyler.