Çözüldü Install macOS seçeneğine basınca hiçbir şey olmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

m.eray

Femtopat
Daha fazla  
Burada install seçiliyken continue tuşuna basıyorum ancak hiçbir şey olmuyor.

@m.eray @Kleyn

Dosya Ekleri

• IMG_20220909_155043_164.jpg
    226 KB · Görüntüleme: 64
Çözüm
Hocam hangi yol daha garantiyse onu yapalım.

Tamam, şimdi OpencorePKG'yı indiriyoruz sonrasında ZIP'ten çıkaralım. /Utilities/macrecovery/ klasörünü masaüstümüze atalım. Sonra bu macrecovery klasörünü açıp üstteki konum yerindeki konumu silip CMD yazalım. CMD açılacaktır şimdi gireceğimiz Komut'tan önce Python'u yüklememiz gerekmektedir. Python'u python ./macrecovery.py -b Mac-E43C1C25D4880AD6 -m 00000000000000000 download yazıp bunun inmesini bekleyelim. İki dosya inecektir biri basesystem. Chunklist ve basesystem. DMG sonrasında bu dosyaları com. Apple. Recovery. Boot adında bir klasör açıp buraya atalım. Rufus'la USB'mizi bu şekilde formatlayalım.

USB'nin içinde herhangi bir dosya oluşturursa onları silip. "com.apple.recovery.boot" Bu klasörü USB'ye atıp birazdan atacağım EFI'yi de oraya atın. Boot edin ve resim atın.

Hocam az önce beni delirtecek bir sorun yaşadım 2 saattir yüklenme yapıyordu bir sıkıntı yoktu sonra kendi kendini yeniden başlattı. Windows açıldı ve geri boot etmek istediğimde hiçbir şekilde boot edemedim sizin verdiğiniz EFI'yi deneyeyim dedim. OpenCore menüsünde klavye çalışmıyordu. Harici klavye de denedim onunla da çalışmadı.

Reset atması gayet normal bir durumdur kurulumdayken. OpenCore menüsünün resmini atar mısınız? EFI'ye VoodooPS2 kextini eklememişim. Tekrar EFI paylaşımı yapacağım.

Son düzenleme:
Reset atması gayet normal bir durumdur kurulumdayken. OpenCore menüsünün resmini atar mısınız? EFI'ye voodoops2 kextini eklememişim. Tekrar EFI paylaşımı yapacağım.

Hocam macOS installera basınca yine Windows açılıyor. Hocam ekleme yapayım space e basınca ayrıntılı menüde USB (external)(DMG) seçeneği de var ama ona hiç basıp denemedim aynı şey olur diye.

Dosya Ekleri

• IMG_20220910_190048_173.jpg
    137,1 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Tamamdır hocam denedikten sonra sizi bilgilendireceğim.

Hocam indirmeye başladı bir sıkıntı çıkarsa bildiririm yine. Sağ olun.

Sıkıntı değil, bence artık bu konuyu kapatalım mı? Başlıkta ki hatayı çözdük çünkü. Hata alırsan yeni konu açıp beni etiketle yardımcı olmaya çalışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…