Insurgency Sandstorm vs Squad

Öncelikle ikisi de çok farklı ama benzer oyunlar. Şöyle açıklayayım;

Insurgency sandstorm:
-Haritalar büyük ama bina, tepe, yol, köprü çok fazla, haritalar çok dolu ve yakın savaş (close quarters combat/ cqb) tarzında. Silah çeşitliliği Squad'dan çok daha fazla. Sadece 2 takım var. Security ve insurgents. Oynamak için CO-OP (oyuncular vs bot), oyuncu vs oyuncu ve dereceli oyun modları var. Ayrıca community serverleri de var. Kendi karakterini oluşturup özelleştirebilirsin. Oyunda bir Level sistemi var ve Level atladıkça sana oyun içi para veriyor (herhangi bir şekilde satın alamazsın sadece oynayarak kazanabilirsin.) ve sen de o para ile karakterine eldiven, bot, kamuflaj vs. alıyorsun. Silahları kendin özelleştirebiliyorsun. Oyunda radyocu, komutan, piyade, keskin nişancı vs. birçok sınıf var ve bunların kendilerine özel silahları var. Ayrıca oyunda araç olarak sadece pikap var.

Squad:
-Haritalar dev gibi, haritaya göre oynanış çok değişiyor. 100 vs 100 bir oyun, harita büyüklüğü bundan dolayı. Oyunda karakterini özelleştiremezsin, karakterin yok. Sıradan bir askersin. Silahını da özelleştiremezsin. Ordu sana ne verdiyse o silahları ve kitleri kullanmak zorundasın. Oyunda bir Level sistemi yok. Oyunda piyade, komutan gibi sınıflar var. Mantığı battefield gibi Squad'lar ile işliyor. Tam bir takım oyunu, herkes her an iletişim içinde çok zevkli bir ortamı var. Mikrofonun varsa çok hoş olur. Araç olarak tank, APC, taşıma kamyonu gibi her takıma özel araçlar var. Oyunda 7 takım var. Hepsini hatırlamıyorum ama oyunun wikisinden bakabilirsin. Oyuna alışmak Insurgency'den çok daha fazla uzun sürecek bunu unutma.

Özet; ikisininde silah animasyonları vs. çok gerçekçi harika, hızlı ve küçük haritalarda oyuna girdiğin anda adam vurmak istiyor isen ve oyun gerçekçi olsun, silahımı ben özelleştireyim, karakterimi ben özelleştireyim diyorsan Insurgency sandstorm. Çok büyük haritalarda uzun süreli gerçekçi takım işi gerektiren, adam vurmasam da olur dediğin ve araçların, takım işinin ve büyük haritaların daha çok işe yaradığı bir oyun istiyorsan Squad.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı