InsydeH20 BIOS'u UEFI yapma

CaniDEV

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4050, Ryzen 5 7535HS, 512GB SSD, 16GB RAM, Arch Linux
Arkadaşlar, benim InsydeH20 BIOS'um var ve onu UEFI yapmak istiyorum. Bu nasıl yapılır?

Olup olmadığını nereden anlayacağım.
Baya geçmiş Ama bakıpta soru olarak kalmasın diye cevaplama gereği duydum..
Bir bilgisayar'ın anakartının UEFI desteği olup olmadıgını 2 şekilde anlayabilirsiniz. Anakart model numarasını chrome yazın özellikleri diye bulursunuz diğeri ise BIOS'a girmeniz gerekmektedir.. Boot Option da 1st yazan bölümde UEFI>>Legacy olanı UEFI olarak değiştirmeniz gerekmektedir.. ( Bilmiyorsanız ellemeyin )
BIOS'a bazı bilgisayarlarda ilk açılışta F2 tuşu bazılarında DEL tuşu..

Eğer benim hiç bilgim yok bu konularda bunlar nedir diyorsanız hiç ellememenizde fayda var.

Bayağı geçmiş ama bakıpta soru olarak kalmasın diye cevaplama gereği duydum.
Bir Bilgisayar'ın anakartının UEFI desteği olup olmadıgını 2 şekilde anlayabilirsiniz. Anakart model numarasını Chrome yazın özellikleri diye bulursunuz diğeri ise BIOS'a girmeniz gerekmektedir. Boot option da 1st yazan bölümde uefı>>legacy olanı UEFI olarak değiştirmeniz gerekmektedir. ( bilmiyorsanız ellemeyin )
BIOS'a bazı bilgisayarlarda ilk açılışta F2 tuşu bazılarında del tuşu.

Eğer benim hiç bilgim yok bu konularda bunlar nedir diyorsanız hiç ellememenizde fayda var.

UEFI desteği olmadığını öğrendim geçen zamanda ve zaten konudaki laptop bozuldu. İşlemcisini HDD'sini kullanılabilecek parçalarını söküp laptopu atalı aylar oluyor.

En iyisini yapmışın ki UEFI yeni ve güncel sistemdir.. Konu kilit olabilir.. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı