Yakın zamanda işlemci alacaktım fakat çoğu kişi beklememi Intel 10. nesil in AMD işlemci fiyatlarını düşüreceğini söylüyor bunlar doğru mu gerçekten rekabetten dolayı fiyatlarda düşüş olabilir mi?
Yakın zamanda işlemci alacaktım fakat çoğu kişi beklememi Intel 10. nesil in AMD işlemci fiyatlarını düşüreceğini söylüyor bunlar doğru mu gerçekten rekabetten dolayı fiyatlarda düşüş olabilir mi?
Intel AMD fiyatlarını düşürmüyor. AMD, Zen mimarisiyle beraber Intel'in fiyatlarını düşürüyor.
Hoş, 10. nesil Intel yine AMD'ye göre pahalı olacak ve bizler bu pahalılığı daha fazla hissedeceğiz her zamanki gibi.
Öncelikle masaüstü işlemci piyasası oligopol bir piyasa. Malum pandemi gibi etkenler göz önünde bulundurulunca pek inanmıyorum açıkcası.
Uzun zamandır donanımdan uzaktım ancak gerek forum gerek YouTube videolarından gözlemlediğim kadarıyla amd ryzenleri canavarmış.
İntel kan kaybettiği için en azından i3 ve 5 serisi için fiyat indirimine gidebilir. Yada agresif bir fiyatlandırma yapar mı orasını pek tahmin edemeyiz.
Yeni işlemcilerin eski nesile oranla fiyatları çok farklı olmayacak, ancak daha performanslı olacak. Mesela i9 9900K 500$'dan çıkış yapmıştı, i9 10900K ise 488$'dan çıkış yapacak. Yani fiyat düşüşü pek yok. Hemen hemen aynı.
Yeni işlemcilerin eski nesile oranla fiyatları çok farklı olmayacak, ancak daha performanslı olacak. Mesela i9 9900K 500$'dan çıkış yapmıştı, i9 10900K ise 488$'dan çıkış yapacak. Yani fiyat düşüşü pek yok. Hemen hemen aynı.
Soğutma masrafını unutma. Eski nesil bu kadar ısınmıyordu. Technopat'ın incelemesinde 240mm Asus sıvı soğutmayla i9 10900 100 derece sıcaklık gördü. 10900, K olan model değil.
Buildzoid Evga 280mm sıvı soğutmayla 5 saniye içinde 94 derece görmüştü 10900K'yla.
Yani 10700'ü soğutmak için en az 1000 TL gözden çıkartmak gerek desek çok da yanlış olmaz.
Soğutma masrafını unutma. Technopat'ın incelemesinde 240mm Asus sıvı soğutmayla i9 10900 100 derece sıcaklık gördü. Buildzoid'de Evga 280mm sıvı soğutmayla 5 saniye içinde 94 derece görmüştü 10900K'yla.
Yani 10700'ü soğutmak için en az 1000 TL gözden çıkartmak gerek desek çok da yanlış olmaz.
Orası doğru, ancak donanım arşivi'nin i9 10900K incelemesini izledim CPU render'da %100 yük altında 78 dereceyi görmüş. Oyunlar'da ise 58-61 derecelerde seyretmiş. Abdullah'ın kullandığı sıvı soğutucu sanırım daha güçlü.
Orası doğru, ancak donanım arşivi'nin i9 10900K incelemesini izledim CPU render'da %100 yük altında 78 dereceyi görmüş. Oyunlar'da ise 58-61 derecelerde seyretmiş. Abdullah'ın kullandığı sıvı soğutucu sanırım daha güçlü.
Ben Recep'in yalancısıyım. Videoda ve makalede ROG Ryuo 240 gibi 1300 TL bir sıvı soğutma kullandıklarını yazmışlar ve RDR2'de 100 derece bile görmüşler. Tomb Raider ve Far Cry'da 80 civarı takılmış, CS:GO'da da en fazla 96 derece görmüş. Korkunç değerler. Neyle soğutacak millet bunu? 1300-1500 TL sıvı soğutma bile kesmiyor paşayı.
Intelâin en üst seviyede yer alan iÅlemcilerinden Core i9 10900 modelini ASUS'un ROG Maximus XII Hero WiFi anakartı ile inceliyoruz. 2020ânin gelmesiyle