Intel 10. nesilde soket değişir mi?

drocco

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Intel'in 10. nesil işlemcileri MSI MPG Z390 GAMING Edge AC anakartta uyumlu olur mu? Olmaz ise Intel pişmanlıktır. AMD daha iyi sanırım, çünkü AMD 4. nesilde de AM4 soket kullanacakmış. Yükseltme yapmak için Intel sıkıntılı gibi duruyor sanırım. Yeni bilgisayar toplayacaklara duyurulur.

@Lemi Galip AMD resmi bir açıklama yapmadı henüz ancak yaza kadar, en kötü yazın tanıtılır diye tahmin ediyorum.
3. nesil bir 3600 almayı düşünüyordum 65W TDP yüzüne, anakartın VRM'leri az da olsa rahatlar ve performans olarak 2600X'den iyi olur diye fakat 4. nesil kafa karıştırdı. 2020'de çıkacaksa 3. nesil almanın mantığı yok, 2021'de çıkacaksa almak mantıklı geliyor çünkü 2600X'den tek çekirdekte iyi performans veriyor. Hadi çık çıkabilirsen işin içinden 😂.

@Lemi Galip AMD resmi bir açıklama yapmadı henüz ancak yaza kadar, en kötü yazın tanıtılır diye tahmin ediyorum.
4. nesil AMD işlemciler 2020'nin ilk çeyreğinde tanıtılacağını duymuştum. Elimdeki sistem gerçekten yılların yılları toplama bir sistem, 12 yaşında falan :) Toplamda monitör, klavye, kulaklık hepsi 10 bine sistem toplamak istiyorum, soketler 2020'de gelir dedim gelmeyecek herhalde. 2020 Temmuz-Ağustos gibi düşünüyordum.

@Lemi Galip 2600X'in gideri var daha, 4000 ile değiş bence.

@BoluBeyi1441 4000 serisini alabilirsiniz aslında, fiyatları beklemek gerekiyor. AMD bu sefer Intel taktiği yaparsa yandık, şahsen ben de 4700X falan almayı düşünüyorum. Performans olarak düz hesapla 9. nesil işlemcileri geride bırakıyor.

@Lemi Galip 2600X'in gideri var daha, 4000 ile değiş bence.

@BoluBeyi1441 4000 serisini alabilirsiniz aslında, fiyatları beklemek gerekiyor. AMD bu sefer Intel taktiği yaparsa yandık, şahsen ben de 4700X falan almayı düşünüyorum. Performans olarak düz hesapla 9. nesil işlemcileri geride bırakıyor.
Şu anda Intel 10.nesil en güçlü işlemcisi i9 10900K, AMD'nin R9 3950X'i ile arasında devasa bir oyun performansı yok bazı oyunlarda, aynı bazı oyunlarda 10 FPS fark var. Birkaç oyun videosu izledim yabancı kanallardan.

Şu anda Intel 10.nesil en güçlü işlemcisi i9 10900K, AMD'nin R9 3950X'i ile arasında devasa bir oyun performansı yok bazı oyunlarda, aynı bazı oyunlarda 10 FPS fark var. Birkaç oyun videosu izledim yabancı kanallardan.
AMD yükseltme yapmak için daha iyi. İntel Z390 anakartla anca 8 ve 9. nesil işlemci kullanabiliyorsun

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı