Intel 10 ve 11. nesilde ne yapmış?

443652

Hectopat
Ya arkadaşlar ben bugün şunu anladım. Intel 10 ve 11. nesilde o kadar batırmış ki şu an 3400 TL'ye alınan 5700G rakibi 11700k yı mahvetmiş ama ne mahvetmek. Zaten bir 5 3600 ve 5600X gerçeği var. Vallahi bana sorarsanız Intel 12. nesil de ya batıracak ya da şahlanacak ama bu durum böyle gitmez. UHD 750 şu an en güçlü Intel APU ekran kartı ve Vega 8 ile yani AMD'nin en iyisi ile tam tamına aynı fiyatta olmalarına rağmen Vega 8 2 katı tam tamına 2 katı fazla FPS veriyor. Gerçekten Intel'in artık kendine şöyle bir bakması lazım. 11900K'nın o güç tüketimi ve ısı kullanımından bahsetmiyorum bile. 582W? 582 ne demek tir yav. Ben gerçekten Intel'i takdir ederdim fakat 10 ve 11. nesiller de gerçekten fena batırdılar. Üstelik ısınma sorunu da var. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Intel aslında 10. nesil ile biraz toparlandı evet işlemciler yine ısınıyordu fakat en azından performanslıydı. Bu durumu 11. nesilde de devam ettirebilirler miydi evet gayet de olabilecek bir senaryoydu ama batırdılar. Güç tüketimi ve ısınma konusunda kesinlikle hak veriyorum 11900K gerçekten çok tüketiyor. F serisi güç tüketiminin biraz daha düştüğü ve daha az ısınan bir seri ama bu sefer de OC özelliğini kaybediyorsunuz (KF ibareliler hariç). Neresinden tutsak bir patlak çıkıyor. 12. nesil ile birlikte bence Intel bu durumu düzeltebilir, 11. nesilden sonra artık derslerini aldıklarını düşünüyorum. Zaman bize her şeyi gösterecek.

Bence yıllardır AMD piyasada zayıf ve Intel'e rakip olamıyorken Intel kendini geliştirmeyi bıraktı rahat takılıyordu tekel olduğu için. AMD Ryzen serisi ile atağa kalkınca Intel'deki mühendisler yıllardır Türkiye'de memurluk yapıyormuşçasına çalışırken beklemedikleri bir başarı ile karşılaştılar ve hala toparlayamadılar. En çok anlayamadığım konu da AMD aynı soketle çok nesil ve işlemci destekliyorken Intel sürekli soket değişikliği istiyor neden? Bir de yanlışım olmasın tek çekirdekte daha iyiyim diyebilmek için var olan mimarilerin frekanslarını artırmak gibi kolaya kaçar hareketler uyguladığını okumuştum.

10. nesilde Intel'in güzel şeyler yaptığını düşünüyorum. 11. serinin ise berbat olduğunu düşünüyorum.
Bende öyle düşünüyorum.

Intel'in üst düzey yöneticileri oturdu büyük bir keder ile şimdi " biz ne yaptık" diye düşünüyorlardır. İşlemci bu kardeşim patates üretimi yapmıyor adamlar. Adamlar parmak ucu kadar çipe sayı olarak yazıldığında tek seferde okuyamayacağın kadar çok transistör sığdırıyorlar. " AMD çoh eyi, farh attı" dediğine bakıyorum, iki firmada gayet başarılı bir ilerleyiş gösteriyor. Pazarı doyuruyorlar en önemli detay bu.
"CS:GO'da Intel 450 FPS veriyor AMD 420 veriyor. AMD çok kötü bir firma." ya da tam tersini söyleyen zihniyete kötü kötü şeyler söyleyesim geliyorda söylemiyorum.

Intel'in üst düzey yöneticileri oturdu büyük bir keder ile şimdi " biz ne yaptık" diye düşünüyorlardır. İşlemci bu kardeşim patates üretimi yapmıyor adamlar. Adamlar parmak ucu kadar çipe sayı olarak yazıldığında tek seferde okuyamayacağın kadar çok transistör sığdırıyorlar. " AMD çoh eyi, farh attı" dediğine bakıyorum, iki firmada gayet başarılı bir ilerleyiş gösteriyor. Pazarı doyuruyorlar en önemli detay bu.
"CS:GO'da Intel 450 FPS veriyor AMD 420 veriyor. AMD çok kötü bir firma." ya da tam tersini söyleyen zihniyete kötü kötü şeyler söyleyesim geliyorda söylemiyorum.
O zaman niye intel çıkıp evet ya biz biraz hata yaptık 12. nesil de düzelticeğiz diyorlar? Biraz haberleri oku.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı