Bahsettiğim karşılaştırmalarda R5 3600, çok daha yüksek frekansta çalışan RAM'ler ile dahi geçemedi i5 10400F'i. i5 10400F 2133Mhz gibi hızlar ile geçiyordu R5 3600'i. Intel tarafında RAM frekansının çok fazla önemi yok evet Z serisi bir anakart ile daha yüksek perfonmans elde edilebilir lakin fiyat perfonmans açısından i5 10400F+B460M çok daha iyi.Düşük frekans RAM kıyaslamaları AMD için adil değil. Bunun dışında RAM'e verecek paranız yoksa, ileride sistem geliştirmek umrunuzda değilse 10400F alabilirsiniz. Çok çok iyi bir soğutucuya gerek tok Arctic 34 DUO ya da snowman gibi soğutucular bile yetiyor. Ayrıca belleklere OC yaptığınızda işlemci ısısında büyük değişim olmuyor. Ryzen'de esas performans artışı RAM OC'den geliyor zaten.
Bahsettiğim karşılaştırmalarda R5 3600, çok daha yüksek frekansta çalışan RAM'ler ile dahi geçemedi i5 10400F'i. i5 10400F 2133Mhz gibi hızlar ile geçiyordu R5 3600'i. Intel tarafında RAM frekansının çok fazla önemi yok evet Z serisi bir anakart ile daha yüksek perfonmans elde edilebilir lakin fiyat perfonmans açısından i5 10400F+B460M çok daha iyi.
Ben ısrarla yükseltme sağlamayan Intel'i övmenizdeki manayı çözemiyorum. Her yeni işlemciyle birlikte anakart almak sizce doğru mu?
10. nesilden 11. nesile geçilmez diyorsunuz ama bunun kararı kullanıcıya bırakılmalıdır.
Z400 bir anakart kullanan kişi bu yükseltmeyi yapabiliyor bu arada? O zaman? Bu bildiğimiz şekliyle, parayı veren düdüğü çalar mantığıdır.
Fanboylukfan falan söz ettiniz ancak yorumlara devam ederek ısrarlı bir savunmaya geçiyorsunuz.
Z400 serisi anakartın varsa 11. nesil kullanabilirsin. B ve H400 bir anakartın varsa bu geçiş "saçma".
Evet destekleyecek diye biliyorum.Peki 10. nesil işlemcileri 500 serisi anakartlar destekleyecek mi?
Hocam çoklu çekirdek perfonmansında i5-10400F zaten Ryzen 5 3600'in dengi değil. R5 3600 çoklu çekirdek perfonmansında zaten daha önde. Benim demek istediğim oyun perfonmanslarında i5 10400F çok daha iyi. Çoğu oyunda ya ucu ucuna gidiyor ya da geçiyor R5 3600'i. Çok daha ucuz ve sıkıntısız bir işlemci. R5 3600'in silikon sıkıntısı olduğu gerçeği var. OC yapmamak bir eksik sayılsada gündelik kullanıcının OC yapmayacağını varsayıyorum. İşlemcileri stok değerleri ile kıyaslamak daha mantıklı bir seçim olur. Intel'in kısa aralıklarla anakart desteğini kesmesini veya soket değiştirmesini desteklemiyorum elbette lakin Intel 10.nesilde fiyat/perfonmans olarak çok daha iyi iş çıkarttı AMD'den. Şu videoda RAM değerleri baz alınarak test edilmiş ve i5 10400F'in oyun tarafında R5 3600'den üstün olduğu bir gerçek çoğu oyunda geçmiş :Bahsettiğiniz karşılaşmayı burada bulamadım. Ben Gamers Nexus gibi güvenilir olduğuna inandığım bir kanalın OC kıyaslamalarına bakarak konuştum. 3200 MHz bellek için ise şu videoya bakarak konuştum, burada 3200 MHz ve 2666 MHz 10400F kıyaslanmış.
Hocam çoklu çekirdek perfonmansında i5-10400F zaten Ryzen 5 3600'in dengi değil. R5 3600 çoklu çekirdek perfonmansında zaten daha önde. Benim demek istediğim oyun perfonmanslarında i5 10400F çok daha iyi. Çoğu oyunda ya ucu ucuna gidiyor ya da geçiyor R5 3600'i. Çok daha ucuz ve sıkıntısız bir işlemci. R5 3600'in silikon sıkıntısı olduğu gerçeği var. OC yapmamak bir eksik sayılsada gündelik kullanıcının OC yapmayacağını varsayıyorum. İşlemcileri stok değerleri ile kıyaslamak daha mantıklı bir seçim olur. Intel'in kısa aralıklarla anakart desteğini kesmesini veya soket değiştirmesini desteklemiyorum elbette lakin Intel 10.nesilde fiyat/perfonmans olarak çok daha iyi iş çıkarttı AMD'den. Şu videoda RAM değerleri baz alınarak test edilmiş ve i5 10400F'in oyun tarafında R5 3600'den üstün olduğu bir gerçek çoğu oyunda geçmiş :
İyi yönden bakmaya çalışıyorum.Bir kullanıcının bunu övmesi, o firmaya bu mantıksızlığı devam ettirme iradesi veri
Boşver onu. AMD ceo su olacak yakında.HABAR'ın yorumunu ise bir analiz yapamam. Kendisi gerek görürse cevap verir.
B460 chipsetli anakartlar en fazla 2666Mhz RAM frekans hızı destekliyor. Sadece o kısma bakarak söyledim ben. Daha yükseği için Z serisi bir anakart gerekiyor. Tekli çekirdek perfonmansı olarak i5 10400F çok daha iyi iş çıkartmış fiyatına göre. Dediğim gibi ya ucu ucuna gidiyor ya da geçiyor testlerde üstelik 2666Mhz RAM'ler ile.Bu videoda 10400F, Z serisi bir anakarta takılmış. Tüm fiyat/performans hesaplarınız alt üst oluyor 3733 MHz bellek ile 10400F kullanmak isterseniz. Çünkü Z serisi anakart zaten 10400F'den pahalı.
B460 chipsetli anakartlar en fazla 2666Mhz RAM frekans hızı destekliyor. Sadece o kısma bakarak söyledim ben. Daha yükseği için Z serisi bir anakart gerekiyor. Tekli çekirdek perfonmansı olarak i5 10400F çok daha iyi iş çıkartmış fiyatına göre. Dediğim gibi ya ucu ucuna gidiyor ya da geçiyor testlerde üstelik 2666Mhz RAM'ler ile.