Intel, 11. Nesil Rocket Lake-S İşlemcilerin Detaylarını Açıkladı

Artık Intel'den umudumu kestim. 10nm'ye geçtiklerinde TSMC 5'e iner. Fiyat konusunda AMD'den daha ucuz olurlarsa bir ihtimal. Ekran kartında başarılı olmasını istiyorum ama olmayacak gibi geliyor. Orada da AMD geçecek ve iki pazarda da önde olacak diye tahmin ediyorum.

Artık Intel'den umudumu kestim. 10Nm'ye geçtiklerinde tsmc 5'e iner. Fiyat konusunda AMD'den daha ucuz olurlarsa bir ihtimal. Ekran kartında başarılı olmasını istiyorum ama olmayacak gibi geliyor. Orada da AMD geçecek ve iki pazarda da önde olacak diye tahmin ediyorum.

F/P olarak Intel seçilebiliyor Ryzen 5 3600 veya Ryzen 5 2600 almak yerine i3 10100F ve i5 10400F daha ucuza geliyor.

Çift haneli IPC artışı, hmm. Minimum %10 desek Zen 2'den daha iyi IPC'ye sahip oluyor ancak Zen 3 ile karşılaştırmak gerek. Zen 3 karşısında şansı yok. 10. nesildeki halini baz alırsak yaklaşık %27 IPC artışı gerekiyor yetişebilmesi için. Yine de oyunlarda şansının olacağını düşünüyorum. F/P ile satış yakalayabilir ancak güç tüketiminin yine devasa boyutlara ulaşacağını düşünüyorum. Ne kadar mimari farklılıklar olsa da o litografi ile bir yere kadar. Bu arada en fazla 8/16 işlemci olacağı şeklinde söylenti vardı, umarım doğru değildir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı