Intel 12. Nesil İşlemciler

3600X'in rakibi olsa olsa 10400F/10500 olur, hatta B560 çipsetle açılan RAM kilidiyle 3600'in önüne geçtiği yerler de var. 11400 serisinin ise tekli ve çoklu çekirdeği bu iki işlemciden de bariz iyi, bu 11400 serisinin tam dengi belki yeni çıkacak olan düz X'li olmayan 5600'dir diye tahmin ediyorum. Testler yayınlanınca da bir daha bakmak lazım tabii.

12400 ile güç tüketimini göz ardı ettiğimizde 5600'ün üstüne BCLK yöntemi Gear 1-2 gibi teknolojilerle çıkabilmesi rekabette net fark yaratıyor bence

İşlemciler iyi güzel de, anakart fiyatları hala tuzlu değil mi? Anakart + İşlemci bakımından fiyat performans olarak AMD mi önde İntel mi önde? İntel tarafına ucuz anakart ne zaman gelir acaba?

İşlemciler iyi güzel de, anakart fiyatları hala tuzlu değil mi? Anakart + İşlemci bakımından fiyat performans olarak AMD mi önde İntel mi önde? İntel tarafına ucuz anakart ne zaman gelir acaba?
Modeline ve nesline göre değişiyor. Önde olayının net olarak üstün olanı yok şu an.

İşlemciler iyi güzel de, anakart fiyatları hala tuzlu değil mi? Anakart + İşlemci bakımından fiyat performans olarak AMD mi önde Intel mi önde? Intel tarafına ucuz anakart ne zaman gelir acaba?

Ucuz anakart global piyasa kaynaklı olarak yüksek fiyatlarda bence ülkede ki doviz konusu ayrı zaten ama model sayısı arttıkça tahminen fiyatlar düşer.

Estergon kardeşim sen öyle düşünmeye devam et. Yeni şeyler çıksa bile eskilerin fiyatı düşmez. Çünkü yaşadığımız ülkedeki problemler ve dünyadaki çip krizi sıkıntısı yaşıyor. Yeni şeyler daha pahalı eski şeyler de pahalı olacak. Bu konvansiyonel döngü böyle devam eder. Intel son çıkardığı serilerde işlemcileri mükemmel bir iş yapmış testlerinden görüyorum ama bunun gücünü tam alman için illaki güzel bir anakart lazım. Ne olursa olsun alacağın şeyin ucuz olma ihtimali yok.

Intel iyi kardeşim bu konuda problemim yok. Sadece fiyatlar konusunda endişeliyim. Parasının hakkını veriyor ve son olarak bana Intel son nesil bir işlemci ve iyi bir anakart önerir misin? Çünkü alacağım ama hala araştırma içerisindeyim.

Intel iyi kardeşim bu konuda problemim yok. Sadece fiyatlar konusunda endişeliyim. Parasının hakkını veriyor ve son olarak bana Intel son nesil bir işlemci ve iyi bir anakart önerir misin? Çünkü alacağım ama hala araştırma içerisindeyim.

Intel i3-12100F ve yanına B660M anakart gayet uygun tercih olur. Giriş seviyesi diye küçümsemeyin gerçekten çok güçlü bir işlemci fiyatı da gayet uygun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı