Nerede fark atıyor merak ediyorum. RAM tarafındaki gecikmesi hariç pek bir artısı yok. Ayrıca o bahsettiğiniz Valorant, CS gibi oyunlarda önbelleğinden kaynaklı denk Ryzen'lerden çok daha geride olduğu aşikar.
Şu an için ana kart modelleri fiyat olarak yüksek olsa da illaki dönemlik indirimlerde güzel fiyatlardan alınırsa gayet uyguna geliyor. Yoksa 12.nesillerin çoğu modeli fiyat olarak şu dönemde çok uygun bence.
11400F sahibiyim 5600X ile neredeyse aynı FPS değerleri alabiliyorum. Tabii bu konuda Gear 1-2 teknolojisinin farkı her türlü vardır. Teknolojik özellikler ve hız aşırtma yönünden Intel dipsiz kuyu haline sokuyor rakip işlemcisinin belirlenmesinde.
3600X'in rakibi olsa olsa 10400F/10500 olur, hatta B560 çipsetle açılan RAM kilidiyle 3600'in önüne geçtiği yerler de var. 11400 serisinin ise tekli ve çoklu çekirdeği bu iki işlemciden de bariz iyi, bu 11400 serisinin tam dengi belki yeni çıkacak olan düz X'li olmayan 5600'dir diye tahmin ediyorum. Testler yayınlanınca da bir daha bakmak lazım tabii.