Intel 12400F mi R5 5600 alınmalı?

kralyigit

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Intel 12400F ciddi FPS dropları yaşatıyor performans alamıyoruz diyor kullanan insanlar. Bu yüzden soğuğum R5 5600 ise 100-110 dereceleri buluyor yükte. Birçok konuda gördüm sıvı soğutucu istiyor. Yani sözün özü iki işlemcinin eksileri büyük ne önerirsiniz bana?

Oyun için genel kullanım olacaksa 5600 alınmalı. Drop dediğin şeyin bir sürü sebebi olabilir. İşlemciden kaynaklı değildir. Sıvı soğutucu şart değil. Uyguna satılan 500tl kule tipi soğutucularda fazlasıyla yeterli geliyor.

ben 12400f kullanıyorum dediginiz sorunları hiç yaşamadım. genel olarak 12400f daha güclü. fakat full valorant falan oynuyorsanız onbellek yuzunden one geciyor 5600 onu alın

Ben 12400F kullanıyorum dediginiz sorunları hiç yaşamadım. Genel olarak 12400F daha güclü. Fakat full Valorant falan oynuyorsanız onbellek yuzunden One geciyor 5600 onu alın.

Valorant oynamıyorum hocam fakat PUBG FIFA NBA tarzı Online oyunları oynayacağım 60 FPS üstü versin drop girmesin durduk yere bana yeter memnun musun sen 12400FDEn hangi oyunları oynuyosun.

Hocam bazı işlemcilere maalesef kule tipi soğutucu bile yeterli olmuyor şu an i7 3770 Kula tipi kullanıyorum oyunları 100 derece aşağısına düşmüyor yani işlemci kronik ısınan işlemciyse yandın.

Hocam bazı işlemcilere maalesef kule tipi soğutucu bile yeterli olmuyor şu an i7 3770 Kula tipi kullanıyorum oyunları 100 derece aşağısına düşmüyor yani işlemci kronik ısınan işlemciyse yandın.
Soğutucunda bir problem vardır. Montajı tam değildir. Tozdan kapanmıştır. Macun kurumuştur.
Stok fan o işlemciye yeterli. 5600 için de kışın kullanılır yazın 80 derecelere ulaşabilir. Kule tipi alırsanız 500TL'lik 4 bakır borulu yani yazın 70 görürsün normal kullanımda. Kışında 65 derece civarında gezer.

Soğutucunda bir problem vardır. Montajı iyi değildir. Tozdan kapanmıştır. Macun kurumuştur.
Stok fan o işlemciye yeterli.

Hocam o işlemciyi araştırsan bir anlarsın 100 derece üstünü herkeste gördüğünü işlemci eski yüzde 100 yüke girince deliriyor, R5 5600 dede aynı şeyleri yaşar mıyım?

Bende 12400 F kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Drop vs yok. Stok fanla kullanıyordum normalde 55 dereceleri görüyordu oyunlarda. Kule tipi soğutucu takınca 40-45 arasına indi.

12400f genelde 5600x ile kıyaslanıyordu ama ben aşırı oyun oynamam ama drop yemedim pek

12400f ile kule tipi kullanınca yük altında 55 görüyor

Bütçen varsa Ryzen 7 5700x3D alabilirsin. Drop sorunun işlemci kaynaklıysa kesin çözüm olur.
Ayrıca 12400F ve 5600'den gözle görülür bir akıcılık farkı oluyor 5700x3D alırsan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…