Intel 12400F mi R5 5600 alınmalı?

Evet hocam daha kasayı açar açmaz fanlar bağırmaya başlıyor sesten duramıyorum diyor ben thermallight Assassin's almayı düşünüyorum bu tarz yüksek fan sesi duyma ihtimalim var mı hocam 5600 ile?

Hayır yok. AMD işlemcileri genel olarak stok fanla kullanılmaz zaten. Bu kombini yapın sorun yaşamazsınız.

sizde 5600 mü var hocam

Şu an yok ama amd işlemci kullandım daha önce. Stok fan yerine kule tipi soğutucu tercih ettim. Sizde öyle yaparsanız sorun yaşamazsınız. İntel kullanıyorum. İkisi de hemen hemen aynı güce sahip. Kule tipi soğutucuyla Time Spy testinde ortalama sıcaklık 54 derece çıktı. Daha dün yaptım. Karar sizin.

Son düzenleme:
Şu an yok ama amd işlemci kullandım daha önce. Stok fan yerine kule tipi soğutucu tercih ettim. Sizde öyle yaparsanız sorun yaşamazsınız. İntel kullanıyorum. İkisi de hemen hemen aynı güce sahip. Kule tipi soğutucuyla Time Spy testinde ortalama sıcaklık 54 derece çıktı. Daha dün yaptım. Karar sizin.
hocam asrock b550 anakart düşünüyorum nasıldır

Hikayeli oyunlarda aynılar bazen o geçiyor bazen diğer geçiyor FPS oyunlarında 5600 neredeyse i9'lara kafa tutuyor ki zaten L3 önbellek olan bir işlemci 5600 tercih ederdim.

Genelde 12400F le kafa kafayalar 12600K ile yakın olduğu oyun sayısı çok az. Ona bakarsan tam tersi bazı oyunlarda 12400F 5600'e fark atıyor pek bir fark yok ikisi de alınabilir. 12400F alırsa anakart değiştirmeden kolayca islemcisini upgrade edebilir. Bence 12400F almalı.

Evet hocam daha kasayı açar açmaz fanlar bağırmaya başlıyor sesten duramıyorum diyor ben thermallight Assassin's almayı düşünüyorum bu tarz yüksek fan sesi duyma ihtimalim var mı hocam 5600 ile?

Hocam assasin i alırsanız neredeyse hiç ses duymazsınız fan büyük ihtimalle %50'yi geçmez işlemci de 50 60 derecelerde gezer.

Hocam ASRock B550 anakart düşünüyorum nasıldır.

Link atar misiniz?

Genelde 12400F le kafa kafayalar 12600K ile yakın olduğu oyun sayısı çok az. Ona bakarsan tam tersi bazı oyunlarda 12400F 5600'e fark atıyor pek bir fark yok ikisi de alınabilir. 12400F alırsa anakart değiştirmeden kolayca islemcisini upgrade edebilir. Bence 12400F almalı.

Hocam assasin i alırsanız neredeyse hiç ses duymazsınız fan büyük ihtimalle %50'yi geçmez işlemci de 50 60 derecelerde gezer.

Link atar misiniz?

ASRock B550M​

Bütçen varsa Ryzen 7 5700x3D alabilirsin. Drop sorunun işlemci kaynaklıysa kesin çözüm olur.
Ayrıca 12400F ve 5600'den gözle görülür bir akıcılık farkı oluyor 5700x3D alırsan.
hocam bu işlemciye anakart olarak

ASRock B550M anakart alınır mı? gidermi​

ASRock B550M​

Hocam bu işlemciye anakart olarak.

ASRock B550M anakart alınır mı? Gider mi​

Kral 5700x3D alma onu alacağına 7500F alirsin ASRock B550M alınabilir fakat a serisi anakartlardan neredeyse hiçbir farkı yok bütçe biraz daha artıyorsa 500 600 TL daha verip daha iyi bir anakart alman iyi olur o anakartta sadece 6 VRM var VRM sogutucu da yok. Bu arada 12400F ve b660 alman bence daha iyi olur ileride yukseltme imkanın olacağı için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı